Vil begrave mannen selv

Den drapssiktede kona til Tom Henriksen (58) vil begrave mannen på Mauritius. Familien kjemper for å bringe den døde tilbake til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kona (48) sitter nå fengslet på Mauritius, etter at hun innrømmet å ha kvalt ektemannen i parets hjem lørdag kveld. Dagbladet får opplyst at 48-åringen på søndag selv tok kontakt med den dreptes sønn, som bor i Norge, etter at hun ble pågrepet for drapet.

Får ikke støtte

Da den drapssiktede kvinnen ringte, var sønnen og familien via omveier allerede informert om at Tom Henriksen var tatt av dage.

- Hun var helt kald og snakket bare om det praktiske. I telefonsamtalen sa hun at hun ville begrave ham på Mauritius, forteller Tom Henriksens bror, Arild, til Dagbladet.

Ifølge lokalavisa L'express har konas advokat bedt om at hun får delta i forberedelsene til begravelsen.

Tom Henriksens familie ønsker å bringe den døde hjem til Norge, men opplever så langt å ha fått liten støtte.

- Jeg er langt fra imponert over norske myndigheter i denne saken. Så langt har jeg måttet ordne opp i det meste selv. Jeg vet ikke engang om vi får økonomisk hjelp for å få brakt kista eller urna med far hjem, forteller Henriksens 31-årige sønn til Fredriksstad Blad.

- Det hele er uvirkelig. Jeg snakket med far på telefon så seint som lørdag formiddag. Noen timer seinere ble han drept, sier 31-åringen.

Falsk kidnapping

For tre år siden varslet kona politiet om at Tom Henriksen var blitt kidnappet, noe som viste seg å være feil, skriver lokalavisa L'express. Da avisa oppsøkte Henriksen, avviste han påstandene.

Han sa at han hadde reist av egen fri vilje, og at kona måtte oppfylle visse krav før de kunne gjenoppta samlivet.

VIL BEHOLDE MANNEN: Kona er siktet for å ha kvalt og drept Tom Henriksen. Hun vil begrave ektemannen selv på Mauritius, sier Toms bror Arild Henriksen.