Vil bekjempe frafall i videregående med praksis

Statsministeren la frem forslag på Utøya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) brukte sitt besøk på AUFs sommerleir på Utøya til å lansere tiltak for å begrense frafallet fra videregående opplæring.

Forslaget innebærer en ordning med mer praksisrettet utdanning, og skal fra høsten kunne brukes for å motivere skoletrøtte elever i alle fylker.

- Når en av tre elever ikke fullfører videregående opplæring, er det et fundamentalt brudd på muligheten til lik rett til utdanning, sa statsminister Jens Stoltenberg på AUFs sommerleir på Utøya lørdag.

Den nye ordningen med mer praksisrettet utdanning kalles praksisbrev, og går ut på at elever etter endt ungdomsskole skal kunne få opplæring over to år, der hoveddelen foregår i en bedrift.

Praksisordningen inngår i regjeringens fempunktsplan for å redusere frafallet fra skolen.

(NTB)

MER PRAKSIS: Jens Stoltenberg talte for en mer praksisrettet utdanning på AUF sin sommerleir på Utøya. Her sammen med AUF-leder Martin Henriksen. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix
MER PRAKSIS: Jens Stoltenberg talte for en mer praksisrettet utdanning på AUF sin sommerleir på Utøya. Her sammen med AUF-leder Martin Henriksen. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix Vis mer
Vil bekjempe frafall i videregående med praksis