_- VIL STYRKE KVINNERS RETTIGHETER:  Ved å innlemme kvinnekonvensjonen i norsk lov vil regjeringen verne kvinner mot Frps likestillingspolitikk, sier justisminister Knut Storberget. Her sammen med likestillingsminister Anniken Huitfeldt. Foto: Espen Røst
_- VIL STYRKE KVINNERS RETTIGHETER: Ved å innlemme kvinnekonvensjonen i norsk lov vil regjeringen verne kvinner mot Frps likestillingspolitikk, sier justisminister Knut Storberget. Her sammen med likestillingsminister Anniken Huitfeldt. Foto: Espen RøstVis mer

Vil beskytte kvinner mot Frp

Tull og tøys, mener Siv Jensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no):  Regjeringen legger fredag fram et lovforslag for Stortinget om å innlemme kvinnekonvensjonen i menneskerettighetsloven og dermed gi den forrang over norsk lov. Med det ønsker de å gjennomføre et Soria Moria-løfte før denne Stortingsperioden er over, og før et eventuelt borgerlig skifte kan finne sted.

— Vi ønsker og styrke kvinners rettigheter som en mørkeblå side prøver å bryte ned. Vi vil verne kvinner mot Frps likestillingspolitikk, sier justisminister Knut Storberget.

Lover mer bråk
— Hvilke områder av Frps politikk tenker dere spesielt på da?

— Vi snakker om generelle regler i samfunnet og i politikken, for eksempel 40 prosents-regler. De kan fjerne regler i likestillingsloven med et pennestrøk, og de kan fortsatt gjøre det etter at konvensjonen er inkorporert. Men det vil bli vanskeligere, og det vil bli mer bråk, både nasjonalt og internasjonalt, mener Storberget.

Frp-leder Siv Jensen lar seg imidlertid ikke skremme.

— Jeg skjønner at valgkampen er begynt, men ærlig talt. Regjeringen begynner å bli desperat når de bruker slik retorikk. Det er et desperat virkemiddel mot Frp, og dette tror jeg norske kvinner vil se tvers igjennom, sier Jensen.

Hun mener justisminister Knut Storberget og likestillingsminister Anniken Huitfeldt bør bruke tida si bedre.

Mer alvorlige ting

- Hvis jeg var regjeringen ville jeg vært mer opptatt av endring for kvinners rettigheter i Afghanistan. Det er veldig få kvinner i Norge som føler seg undertrykt, og denne inkorporeringen er et meningsløst stunt fra regjeringen, sier hun.

— Men Anniken Huitfeldt mener de går foran som et godt eksempel, og slik kan påvirke andre land til å gjøre det samme?

— Det er med respekt å melde bare vås. Det er tull og tøys fra Anniken. Jeg blir rett og slett flau. Kan hun ikke bruke tida på noe som er mer alvorlig. Rydde opp i barnevernet for eksempel, sier Jensen.

— Er ikke undertrykking av norske kvinner alvorlig?

— Vi lever i et samfunn der det som skjer av undertrykking av norske kvinner er kriminelt. Det hjelper ikke med en kvinnekonvensjon for å bekjempe vold mot kvinner. Da er det straffeforfølging som gjelder, og det må gjøres innenfor det lovverket vi har, mener Jensen.

- TULL:  Nå begynner regjeringen å bli desperat, mener Siv Jensen. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
- TULL: Nå begynner regjeringen å bli desperat, mener Siv Jensen. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer