Vil beskytte kvinner mot Frp

Tull og tøys, mener Siv Jensen.

_- VIL STYRKE KVINNERS RETTIGHETER:  Ved å innlemme kvinnekonvensjonen i norsk lov vil regjeringen verne kvinner mot Frps likestillingspolitikk, sier justisminister Knut Storberget. Her sammen med likestillingsminister Anniken Huitfeldt. Foto: Espen Røst
_- VIL STYRKE KVINNERS RETTIGHETER: Ved å innlemme kvinnekonvensjonen i norsk lov vil regjeringen verne kvinner mot Frps likestillingspolitikk, sier justisminister Knut Storberget. Her sammen med likestillingsminister Anniken Huitfeldt. Foto: Espen Røst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no):  Regjeringen legger fredag fram et lovforslag for Stortinget om å innlemme kvinnekonvensjonen i menneskerettighetsloven og dermed gi den forrang over norsk lov. Med det ønsker de å gjennomføre et Soria Moria-løfte før denne Stortingsperioden er over, og før et eventuelt borgerlig skifte kan finne sted.

— Vi ønsker og styrke kvinners rettigheter som en mørkeblå side prøver å bryte ned. Vi vil verne kvinner mot Frps likestillingspolitikk, sier justisminister Knut Storberget.

Lover mer bråk— Hvilke områder av Frps politikk tenker dere spesielt på da?

— Vi snakker om generelle regler i samfunnet og i politikken, for eksempel 40 prosents-regler. De kan fjerne regler i likestillingsloven med et pennestrøk, og de kan fortsatt gjøre det etter at konvensjonen er inkorporert. Men det vil bli vanskeligere, og det vil bli mer bråk, både nasjonalt og internasjonalt, mener Storberget.

Frp-leder Siv Jensen lar seg imidlertid ikke skremme.

— Jeg skjønner at valgkampen er begynt, men ærlig talt. Regjeringen begynner å bli desperat når de bruker slik retorikk. Det er et desperat virkemiddel mot Frp, og dette tror jeg norske kvinner vil se tvers igjennom, sier Jensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer