Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil beskytte Saddam mot bomberegn

BAGDAD (NTB-AP): Flere hundre sivile irakere tok med seg ulltepper, madrasser og kokeutstyr og flyttet inn på området rundt president Saddam Husseins største palass i Bagdad mandag. De sivile vil beskytte presidenten mot amerikanske angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens FNs sikkerhetsråd i natt diskuterte nye sanksjoner mot Irak, skrev det offisielle irakiske nyhetsbyrået INA at folk også strømmer til flere av Saddam Husseins hus rundt i Irak.

Små barn bar fargebilder av Saddam, og flere kvinner hadde tatt med sine spedbarn, der de møtte opp som frivillige levende skjold mot eventuelle angrep.

- Med vårt blod og vår sjel vil vi forsvare deg, Saddam, ropte mengden.
Et amerikansk spionfly fløy inn over de sentrale delene av Irak i går, uten at irakerne gjorde alvor av trusselen om å skyte det ned.

Flygningene ble gjenopptatt til tross for at Irak søndag gjentok sine trusler om å skyte ned flyene med luftvernraketter.
Irakerne mener flyene brukes til spionasje i områder som ikke er berørt av de forpliktelsene landet påtok seg da våpenhvileavtalen etter Golfkrigen ble undertegnet. USA har svart at skyting mot flyene vil bli betraktet som en krigshandling.

Hele Norges coronakart