Vil beskytte Saddam mot bomberegn

BAGDAD (NTB-AP): Flere hundre sivile irakere tok med seg ulltepper, madrasser og kokeutstyr og flyttet inn på området rundt president Saddam Husseins største palass i Bagdad mandag. De sivile vil beskytte presidenten mot amerikanske angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens FNs sikkerhetsråd i natt diskuterte nye sanksjoner mot Irak, skrev det offisielle irakiske nyhetsbyrået INA at folk også strømmer til flere av Saddam Husseins hus rundt i Irak.

Små barn bar fargebilder av Saddam, og flere kvinner hadde tatt med sine spedbarn, der de møtte opp som frivillige levende skjold mot eventuelle angrep.

- Med vårt blod og vår sjel vil vi forsvare deg, Saddam, ropte mengden.
Et amerikansk spionfly fløy inn over de sentrale delene av Irak i går, uten at irakerne gjorde alvor av trusselen om å skyte det ned.

Flygningene ble gjenopptatt til tross for at Irak søndag gjentok sine trusler om å skyte ned flyene med luftvernraketter.
Irakerne mener flyene brukes til spionasje i områder som ikke er berørt av de forpliktelsene landet påtok seg da våpenhvileavtalen etter Golfkrigen ble undertegnet. USA har svart at skyting mot flyene vil bli betraktet som en krigshandling.