Vil beslaglegge penger og svarte BMWer

Knut Storberget vil be A- og B-gjengen bevise at eiendeler er «hvite». - Da må det gjelde millionærene i Holmenkollåsen også, mener forsvarsadvokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det oppsiktsvekkende skytedramaet midt i folkemengden på Aker Brygge søndag kveld, der mellom 15 og 20 skudd ble avfyrt fra flere våpen, har presset både politimester Arnsteing Gjengedal og Justisdepartementet (JD) til å love økt innsats mot de kjente kriminelle bandene.

- Må bevise hvorfor de har råd

I går sa oslopolitiet til Dagbladet.no at temperaturen i «krigen» mellom A- og B-gjengen har steget betraktelig i inneværende år.

- Jeg vil ha flere tiltak mot gjengkriminaliteten. Blant dem er at jeg ønsker utvidet myndighet til å inndra gjenstander og penger i disse miljøene for politiet og påtalemyndigheten, sier justisminister Storberget til Dagbladet.no via informasjonssjef Kathrine Kjelland i JD.

Storberget gjør det nå klart at inndragelsesretten skal bli brukt i langt større grad enn tidligere.

- Vi vil åpne for inndragelser også fra folk som ennå ikke er titalt. For eksempel dyre biler kan beslaglegges allerede ved mistanke om kriminelle handlinger. Da blir det opp til gjengmedlemmene å bevise at disse eiendelene er anskaffet på lovlig vis, sier Kjelland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer