- FORFERDET:  News Corp.-sjef Rupert Murdoch har hele veien hevdet at han ikke kjente til telefonhackingen. 
- Jeg var sjokkert, forferdet og skamfull da jeg hørte om Milly Dowler-saken for to uker siden, sa Murdoch da han måtte svare mediekomiteen i det britiske parlamentet 19. juli i år. Foto. REUTERS/Paul Hackett/Scanpix
- FORFERDET: News Corp.-sjef Rupert Murdoch har hele veien hevdet at han ikke kjente til telefonhackingen. - Jeg var sjokkert, forferdet og skamfull da jeg hørte om Milly Dowler-saken for to uker siden, sa Murdoch da han måtte svare mediekomiteen i det britiske parlamentet 19. juli i år. Foto. REUTERS/Paul Hackett/ScanpixVis mer

Vil betale 27 millioner kroner etter hackingskandale

Familien til Milly Dowler tilbudt erstatning fra News International.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rupert Murdochs selskap News International opplyste i går om at de var i forhandlinger med familien til Milly Dowler. Den 13-årige jenta forsvant i 2002, og ble seinere funnet drept.

Journalister i den britiske tabloidavisa News of the World hacket seg inn på telefonsvareren til jenta like etter at hun forsvant, og slettet meldinger fra svareren.

Selskapet har ikke ønsket å oppgi detaljer om forhandlingene, men ifølge BBC og Sky News har News International tilbudt 2 millioner pund, om lag 18 millioner kroner, til Milly Dowlers familie. I tillegg vil de gi 9 millioner kroner til veldedighet. Utbetalingen vil trolig skje innen de neste par dagene, melder Sky News.

Trodde hun var i live - Vi har ikke kommet fram til en endelig avtale, men vi håper å kunne avslutte forhandlingene så fort som mulig, opplyser News International i en pressemelding.

Det var den britiske avisa The Guardian som avslørte at detektiver fra Scotland Yard hadde funnet bevis på at journalister fra News of the World hacket seg inn på telefonsvareren til Milly Dowler - og slettet meldinger fra telefonsvareren hennes.

Meldingene skal ha blitt slettet de første dagene etter at jenta forsvant i 2002, angivelig for at det skulle bli plass til nye meldinger.

Når jentas familie og venner prøvde å ringe tilbake og merket at det plutselig var plass til flere meldinger på telefonsvareren hennes, trodde de ifølge en kilde at det var Milly selv som hadde slettet meldingene - og at hun derfor kunne være i live. Politiet mener også de kan ha fjernet bevis. Den 13 år gamle jenta ble funnet drept et halvt år seinere.

Lagt ned Avsløringene har skapt voldsomme reaksjoner i Storbritannia. Få dager etter avsløringen ble News of the World lagt ned. Den britiske regjeringen har også oppnevnt en uavhengig kommisjon som skal granske medieetikk, og forholdet mellom politikere, politiet og pressen.

Tabloidavisa har tidligere innrømmet å ha avlyttet telefonene til en rekke kjendiser. I tillegg skal de ha avlyttet telefonene til en rekke politikere.

Avsløringene har blant annet ført til en rekke personer har blitt arrestert, deriblant News of the World-journalist Clive Goodman og privatdetektiv Glenn Mulcaire. Disse to er de eneste som så langt er tiltalt i saken.

FÅR ERSTATNING:  Familien til Milly Dowler har fått tilbud om erstatning fra Murdoch-selskapet News International. Her er faren Bob Dowler sammen med datteren Gemma.Foto:  REUTERS/Paul Hackett/Scanpix
FÅR ERSTATNING: Familien til Milly Dowler har fått tilbud om erstatning fra Murdoch-selskapet News International. Her er faren Bob Dowler sammen med datteren Gemma.Foto: REUTERS/Paul Hackett/Scanpix Vis mer