Vil betale for skroting av Oslos p-plasser

Samferdselsbyråd i Oslo Arild Hermstad (MDG) innfører «vrakpant for parkeringsplasser» i Oslo. Målet er å få flere over på sykkel.

MINDRE PARKERINGSPLASSER: En ny støtteordning skal gjøre at det blir færre parkeringsplasser i Oslo. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
MINDRE PARKERINGSPLASSER: En ny støtteordning skal gjøre at det blir færre parkeringsplasser i Oslo. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er en nyvinning som gjør at vi får oppfylt to ønsker. Vi får ned antallet parkeringsplasser på arbeidsplassene. Det at det er parkeringsmuligheter, er faktisk en viktig grunn til at folk kjører bil til jobb i stedet for mer miljøvennlige alternativer. Det andre er at man kan bruke arealet til andre ting, som å plante en grønnsakshage, etablere sykkelparkering, eller gjøre noe sosialt ut av det, sier Arild Hermstad, som for tida er Oslos byråd både for byutvikling, og miljø og samferdsel.

Fra midten av juni vil Oslo gi støtte til bedrifter som fjerner parkeringsplasser og etablerer noe nytt der, i en ordning de kaller «vrakpant for parkeringsplass».

Bedriftene kan få opptil 10 000 kroner per parkeringsplass de fjerner. Vilkåret er at dette utgjør maks 30 prosent av kostnaden med å etablere noe nytt på parkeringsplassene.

- Bra smittevern

- Sykkel er bra både for folkehelsa og for å overholde smittevernregler, påpeker Hermstad.

Han avviser at dette er symbolpolitikk.

- Dette er definitivt noe som virker. Vi har fått en 50 prosents økning i sykkeltrafikken i Oslo siden 2015. Og veksten fra i fjor til i år var på hele 16 prosent. Vi ønsker å forsterke det. Jeg synes ikke det er symbolpolitikk å lage god miljøpolitikk som også er god helsepolitikk og å skape en bedre by å bo i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer