Vil betale høy pris for fred

-Å gi opp et område som Hebron er som å kutte av seg en arm. Men den sorgen er for meg likevel ikke så viktig som den religiøse verdien som ligger i å velge liv og en fremtid for kommende generasjoner, sier Michael Melchior.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Melchior, som har permisjon, eller ferie som han selv sier, fra posisjonen som sjefrabbiner i Norge for å sitte i Ehud Baraks regjering, vil som alle andre ikke gå inn på substansen i de aktuelle forhandlingene. Men han uttaler seg gjerne generelt.

- For oss er det viktigste å gjøre denne avtalen så endelig som mulig. I det minste håper vi å få laget en ramme for en avtale som er slik at den kan gjøre slutt på kravene mot Israel. For å få til det, tror jeg vi er villig til å betale en pris - en veldig høy pris, sier Melchior.

- Å skulle gi opp steder som Hebron, som er vårt bibelske hjemland, er ikke noe som gjøres med letthet. Det vil være en sorgens dag, men for meg er denne sorgen likevel ikke så viktig som den religiøse verdien som ligger i å velge liv og fremtid for kommende generasjoner, sier han.

(NTB)