Vil bevare Blitz-huset - ikke blitzerne

Byrådet har bestemt seg for å bevare Blitz-huset, slik blitzerne har kjempet for i 18 år. Men ungdommene som har okkupert Pilestredet 30 må vike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byrådet avgjorde i går at ingen av gårdene i Pilestredet 30 skal rives, ifølge Aftenposten Aften. Men det er lite trolig at Blitz-miljøet får bli.

- Vi har ikke tatt stilling til om Blitz får komme tilbake, men jeg tror ikke det er liv laga for Blitz i Pilestredet lenger, sier byråd for næring og utvikling, Grete Horntvedt, til Aftenposten Aften.

Byrådet har bestemt seg for å rehabilitere gårdene, men det er opp til bystyret å ta den endelige avgjørelsen.

Håper å unngå bråk

Byråd Horntvedt håper det er mulig å komme til enighet med Blitz-miljøet om bruk av husene.

- Vi kan jo aldri vite om det blir noe bråk, men vi må unngå kamp i gatene. Vi får gå i dialog med dem og se hva vi skal gjøre, sier byråden.

Brukerene nekter derimot å flytte ut.

- Det er vi som driver dette huset. Vi har vært her i 18 år, og mener vi har rett til å være her. Vi har holdt det i stand. Kommunen har ikke løfta en finger for det, sier Stein Lillevold, som har vært en pådriver i Blitz-miljøet så lenge det har vært ungdommer der.

Byrådet mener murbygningene i Pilestredet 30 A og B bør rehabiliteres. Pilestredet 30 C bør pusses opp, mens det bygges nytt på eiendommene Pilestredet 28 og 30 C mot Nordahl Bruns gate. Tanken er at 1. etasje i nybyggene skal forbeholdes nærings- og almene forhold. I de øvrige etasjene skal det bygges boliger, fortrinnsvis studentboliger. Det er også planlagt boliger i 3. etasje i Pilestredet 30 C. 1. og 2. etasje er forbeholdt ungdomshus og kafé. Totalt kan bygningene gi rom for 53 hybelenheter.