Vil bevise at svenskekongen var på sexklubb

Amerikanske Secret Service har bevis for at kong Carl Gustaf besøkte en sexklubb under Atlanta-OL, påstår klubbens advokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carl XVI Gustaf er blitt trukket inn i en rettssak mot sexklubben i Atlanta. Klubbens forsvarer, Nick Lotito, kom til å nevne svenskekongen da han ramset opp en rekke berømtheter som har vært Gold Clubs gjester.

Det svenske hoffet avviser påstandene fullstendig, men forsvarsadvokaten holder på sitt, og sier til Aftonbladet torsdag at han kan framskaffe bevis.

Lotito sier ansatte har fortalt at kong Carl Gustaf besøkte klubben med minst to livvakter fra Secret Service, som voktet døren inn til et av de private VIP-rommene som kongen leide. Lotito hevder han vet hvem som danset for Kungen.

«Minst en time»

- Jeg har gjort ytterligere etterforskning for å forsikre meg om at det ikke foreligger noen misforståelse eller forveksling, sier Letito til Aftonbladets journalister.

- Ifølge mine kilder ringte amerikanske Secret Service i forveien til klubben og fortalte at kongen av Sverige var på vei til Gold Club. Jeg skal kunne kreve opplysninger fra Secret Service som beviser dette faktum, sier Letito.

Secret Service er en føderal politistyrke som blant annet har ansvar for beskyttelse av presidenten og utenlandske statsoverhoder på besøk i USA.

Advokat Lotito hevder svenskekongens besøk varte minst en time. Opplysningene stammer fra forskjellige folk som jobber i klubben, og han vil ikke avsløre hvem. Først hevdet Letito at Carl Gustafs besøk fant sted under Atlanta-OL, men nå er han mer svevende.

- Det kan også ha vært før eller etter OL, sier han til Aftonbladet.

Hoffjurist vurderer saken

- Det dreier seg om en falsk anklage, sier informasjonssjef Elisabeth Tarras-Wahlberg. Kongefamilien er på reise i Vstergötland, og informasjonssjefen diskuterte presseoppslagene med Kongen over frokost onsdag.

- Kongen, dronningen og kronprinsesse Victoria tok oppslagene med stor fatning, nesten fra den humoristiske siden. Hele familien var jo for øvrig på plass under Atlanta-OL.

Samtidig vurderer hoffets jurist muligheten for å ta rettslige skritt, for å komme til bunns i forsvarsadvokatens påstander. Advokat Bengt Ljungquist skal kontakte forbindelser i USA og begynne å nøste.

- Neste uke vet jeg hvordan vi skal gå fram, sier han. En mulighet er å stevne Nick Letito eller kildene hans for falsk anklage.

Prostitusjon, hvitvask og bedrageri

Eieren av Gold Club, Steve Kaplan, er tiltalt for organisert kriminalitet. I alt sju personer er tiltalt i forbindelse med rettssaken mot klubben. Det handler om prostitusjon, bedrageri, hvitvasking av mafiapenger og annen kriminell aktivitet som det føderale politiet FBI etterforsker. Rettssaken vekker stor oppmerksomhet i USA.

Kjente amerikanske idrettsstjerner skal ha besøkt klubben og kjøpt sextjenester, ifølge påtalemyndigheten. Artister som Mick Jagger og Madonna har moret seg på Gold Club. Flere av disse kan regne med å bli innkalt som vitner under rettssaken.

  • En av de sju tiltalte er Michael DiLeonardo, som aktoratet beskriver som «kaptein» i mafiafamilien Gambino i New York.
PÅ SEXKLUBB Madonna skal også ha vært gjest på strippeklubben som den svenske kongen angivelig skal ha besøkt.