Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil bli del av Russland

Sør-Ossetias leder vil forenes med naboen i nord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Eduard Kokoity, lederen av Sør-Ossetia ønsker at utbryterregionen skal forenes med Nord-Ossetia. Regionen i nord er en del av Russland og Sør-Ossetia vil dermed forlate Georgia for å bli en del av stormakten i nord.

Ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax kom Kokoity med uttalelsen under et seminar om internasjonal politikk i den russiske byen Sochi.

Ønsker Sør-Ossetia

Russlands president Dmitrij Medvedev diskuterte spørsmålet med Kokoity i slutten av august, ifølge The Moscow Times.

- Spørsmålet om å inkludere Sør-Ossetia i Russland har alltid vært på vår agenda. Det har blitt diskutert, men ingen politiske handlinger har blitt foretatt, sa Sør-Ossetias informasjonsansvarlig Irina Gagloyeva etter møtet.

Kokoity mener det er Sør-Ossetias rett å bli forent med Nord-Ossetia og dermed også Russland.

- Gjenforening med Nord-Ossetia avhengere av den russiske staten. Vi håper det kan skje i løpet av et par år.

Vesten anerkjenner ikke

DRØMMER OM RUSSLAND: Sør-Ossetias leder Eduard Kokoity taler på feiringen av at regionen erklærte seg selvstendig 27. august. Bak han henger det russiske statsemblemet. Foto: Scanpix
DRØMMER OM RUSSLAND: Sør-Ossetias leder Eduard Kokoity taler på feiringen av at regionen erklærte seg selvstendig 27. august. Bak han henger det russiske statsemblemet. Foto: Scanpix Vis mer

Den georgiske utbryterrepublikken ble nylig anerkjent som en uavhengig stat av Russland, mens resten av verdenssamfunnet fortsatt anser området som en del av Georgia. De vil heller ikke anerkjenne at Russland anekterer Sør-Ossetia

Krigen i Georgia i forrige måned brøt ut etter en langvarig konflikt om den russiskvennlige regionen, som brøt med Georgia allerede på midten av 1990-tallet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!