Brannfakkel mot Siv:

Vil bli et parti for patrioter

Ukjent resolusjon fra Oslo Frp ber partiet nærme seg «den nye høyresida i USA» og bli «et fyrtårn for patriotiske velgere». Men Siv Jensen avviser ideen.

UTE: Sylvi Listhaug mener regjeringen ble mindre populær etter at Venstre og KrF ble med på samarbeidet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Søndag kveld ble det klart at lederen i Oslo Frp ikke tar gjenvalg. Tone Ims Larssen fortalte Dagbladet at hun ble lei av konfliktene i eget fylkeslag, og en grå Frp-politikk.

- For meg har politikken alltid vært viktigst, ikke spillet. Over tid måtte vi i Frp til stadighet være forsiktige med hva vi skulle si, vi måtte hele tida passe oss. Da reduserte gløden hos meg og hos andre i Oslo Frp. Heldigvis gikk vi ut av regjering, og da får vi muligheten til å være oss selv igjen, utdyper hun.

Ims Larssen sier hun ønsker å jobbe med politikk i framtida, særlig hjertesaker som eldreomsorg og dyrevelferd.

Patriotisk veivalg

Vedkommende som skal erstatte Ims Larssen som leder i Oslo Frp får nå en resolusjon med høy potensiell sprengkraft i fanget.

Fylkesstyret i Oslo Frp, med representant fra bystyret, har vedtatt en resolusjon som skal presse fram et veivalg ved Frp's landsmøte senere i år.

Ims Larssen og Oslo Frp vil trekke partiet i det hun omtaler som en patriotisk retning.

«Skal vi være en del av Europa og USAs nye høyreside, og være et fyrtårn for patriotiske velgere, slik Senterpartiet har hatt suksess med, eller skal vi være en del av den liberal/sosialdemokratiske partifloraen slik Høyre har blitt», står det i resolusjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.