Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vil bli funnet skyldig i Kongos høyesterett

Kongo-misjonær tror ikke de blir frifunnet.

DØDSDØMT: Tjostolv Moland (t.v.) og Joshua French varsler de vil anke dommen som falt i går. Kongo-misjonær Jon Anders Bregård tror de blir funnet skyldig også i høyesterett. 
Foto: Vegar K. Vatn / Scanpix
DØDSDØMT: Tjostolv Moland (t.v.) og Joshua French varsler de vil anke dommen som falt i går. Kongo-misjonær Jon Anders Bregård tror de blir funnet skyldig også i høyesterett. Foto: Vegar K. Vatn / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Tjostolv Moland og Joshua French vil bli funnet skyldig også i Kongos høyesterett, tror misjonær Jon Anders Bregård.

Han bodde i Kisangani fram til juni i år, og spilte i en periode en viktig rolle som eneste nordmann i byen hvor Moland og French sitter fengslet.

Blant annet fungerte han som kontaktperson både for norsk presse og Utenriksdepartementet.

- De to vil nok bli funnet skyldige også i en høyere militær domstol eller i høyesterett i hovedstaden Kinshasa. Folk fra hovedstaden har vært involvert som rådgivere i saken så langt, så jeg tviler på at det blir noen særlig forskjell, sier Bregård til Vårt Land.

Ny fase

Evangelisten Rune Edvardsen tror på sin side det godt kan hende at ankesaken vil få et annet utfall.

- Jo høyere opp i rettssystemet saken kommer, jo større er sjansen for at resultatet blir et annet enn det ble i dag. Når det nå har kommet en dom, er saken også inne i en fase hvor norske myndigheter kan jobbe mer seriøst med dette, sa Edvardsen til Vårt Land tirsdag.

Sender prest

Mens Jon Anders Bregård i dag er tilbake i Norge, opplyser Sjømannskirken at den vil sende en prest til Kongo for å bistå de to drapsdømte nordmennene. Sjømannsprest Knut Lyngseth sier han regner med å reise til Kongo i slutten av uken.

- Min oppgave blir å gjøre det vi kan som sjømannskirke, nemlig å være til stede for guttene i den vanskelige situasjonen de er i, sier Lyngseth.

Han framholder at han håper å kunne hjelpe og støtte de to tidligere yrkessoldatene som nå er dømt til dødsstraff blant annet for drap, drapsforsøk, væpnet ran og ulovlig våpenbesittelse.

Sjømannskirken opplyser at beslutningen om å sende Lyngseth til Kongo er tatt i samråd med Utenriksdepartementet.


(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling