Vil bli krigspresidenten

Krigen mot terror blir et av de viktigste spørsmålene i høstens valgkamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kerry deltar foreløpig ikke selv på det demokratiske partiets landsmøte i Boston, og kunne derfor bruke tirsdagen til et besøk i Norfolk i delstaten Virginia. Byen har en viktig marinebase, og andelen krigsveteraner i forhold til folketallet er blant de høyeste i landet.

Besøket var en del av Kerrys valgkampturné på kryss og tvers av USA, hvor et viktig poeng er å framstille ham som en leder som også vil fungere i en krisesituasjon.

Lik oppslutning

Sittende president George W. Bush og utfordreren Kerry ligger side om side på meningsmålingene om dagen. De fleste velgerne mener likevel at Bush, som har omtalt seg selv som en krigspresident, er kandidaten som best kan forsvare USA mot ytre fiender.

Demokratene styrker derfor innsatsen for å presentere Kerry som en solid leder, en som ikke viker unna i pressede situasjoner, og som har fått medaljer for sin innsats i Vietnamkrigen.

- I de tøffeste situasjonene viste løytnant Kerry vurderingsevne, lojalitet og mot. Han holdt alltid hodet kaldt, skrøt David Alston under åpningen av landsmøtet mandag kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer