Vil bli kvitt lokalt tiggeforbud

Men det støtter ikke Senterpartiet.

PÅ TIGGEFERD:  Venstre, her ved partileder Trine Skei Grande, trenger støtte fra flere partier for å få gjennom et lovforslag om å fjerne lokalt tiggeforbud. Men de blir neppe bønnhørt av Senterpartiet, hvis en uttalelse fra parlamentarisk leder Marit Arnstad i går blir stående ved lag. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix.
PÅ TIGGEFERD: Venstre, her ved partileder Trine Skei Grande, trenger støtte fra flere partier for å få gjennom et lovforslag om å fjerne lokalt tiggeforbud. Men de blir neppe bønnhørt av Senterpartiet, hvis en uttalelse fra parlamentarisk leder Marit Arnstad i går blir stående ved lag. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Venstre legger fram et lovforslag for å oppheve det kommunale forbudet mot tigging.

Torsdag trakk regjeringen det nasjonale forslaget om tiggeforbud etter at det ble klart at det ikke lenger hadde Senterpartiets støtte.

Det er ikke nok, mener Venstre, som nå vil fjerne muligheten for å ha tiggeforbud lokalt.

Lovforslaget får neppe støtte fra Sp. Parlamentarisk leder Marit Arnstad understreket overfor NTB torsdag at partiet holder på retten som kommunene har til å innføre lokale forbud.

- Bevegelse - Det har vært bevegelse i både Høyre og i Senterpartiet i spørsmålet om et tiggeforbud i det siste. Spørsmålet om et forbud mot tigging er et spørsmål av prinsipiell karakter, sier justispolitisk talskvinne Iselin Nybø.

Senterpartiet begrunnet snuoperasjonen med at dagens lovverk er tilstrekkelig for å motvirke menneskehandel og annen kriminalitet.

Det er en vurdering Venstre deler. Nybø mener argumentet må gjelde like godt for et lokalt som et nasjonalt forbud.

- Sosiale problemer må løses med sosiale verktøy og sosiale tiltak, ikke gjennom straff og forbud. Tigging er et sammensatt problem, som må løses gjennom internasjonalt samarbeid og målrettede sosiale tiltak i tiggernes hjemland. Jeg har liten tro på quick fix-løsninger for å løse problemer som tigging og fattigdom, sier Nybø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.