Vil bli ny president

Tidligere fiskeriminister Svein Ludvigsen (59) stiller som kandidat til presidentvervet i Redningsselskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Ja, jeg vil bli president, og har sagt meg villig til å stille som kandidat, sier Svein Ludvigsen til avisa Nordlys.

Det er distriktsstyret for Redningsselskapet i den tidligere Høyre-statsrådens hjemfylke Troms som har spurt Ludvigsen om han kan tenke seg presidentvervet i Redningsselskapet. Nordlys lanserte ham på lederplass. Reaksjonene og henvendelsene lot ikke vente på seg.

-  Krevende oppgave

-  Etter at Nordlys introduserte meg har jeg fått henvendelser fra hele landet. Det har gitt både gru og glede. Planen var jo egentlig å ha et godt liv nå, som fylkesmann i Troms, forteller Svein Ludvigsen.

Han innrømmer at det vil være en stor og krevende oppgave eventuelt å overta det øverste vervet i den herjede organisasjonen. Samtidig lar han seg fascinere av utfordringen:

-  Jeg føler meg litt som brura på bryllupsnatta. Jeg har lyst på posisjonen fordi det er en stor utfordring. På den annen side er det en så stor oppgave at jeg ikke vil drive valgkamp for vervet. Skal jeg gjøre dette må det være basert på bred støtte. Men jeg har sagt at jeg stiller mitt navn til disposisjon, som en del av en helhetlig kabal, sier Svein Ludvigsen.

Fristen for å komme med forslag til styre er satt til den 29. desember, mens det endelige valget finner sted på det ekstraordinære landsmøtet i Redningsselskapet 14. januar.

Bare tre dager seinere tiltrer Ludvigsen som Fylkesmann i Troms. Og den tidligere statsråden tror at presidentvervet vil la seg kombinere med jobben.

-  Jeg påtar meg ikke et verv jeg ikke er sikker på å greie.

Roser styret

Han ønsker ikke å kommentere enkeltsaker som har rammet den hardt prøvede kystorganisasjonen. Heller ikke de siste dagers bølger i stormen rundt tidligere generalsekretær Monica Kristensen Solås.

-  Jeg er opptatt av å se framover. Men jeg ønsker likevel å berømme styret for at de har greid å sluttføre en del vanskelige saker. Blant annet spørsmålene rundt generalsekretær-stillingen. Så blir det opp til det nye styret å gjenoppbygge tilliten, samtidig som vi tar med oss forhistorien og lærer av den, sier Ludvigsen.

b> HAR LYST: Tidligere fiskeriminister Svein Ludvigsen sier seg villig til å bli president i Redningsselskapet. - En oppgave jeg har lyst på, sier han til Nordlys. Her som stortingspolitiker i 2000.