Vil bli ny Rimi- Hagen

Den pakistanske familien Sheikh startet med én butikk på Lille Tøyen i 1980. I dag har familien 15 forretninger. Aamar Sheikh (28) har nye oppkjøpsplaner, og planlegger å bli Norges neste Rimi-Hagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mitt forbilde er Rimi-Hagen. Målet er å bli en like stor kjøpmann som ham. Husk, Hagen begynte med bare tre forretninger, sier Aamar, som har vokst opp i dagligvarebransjen.

I Oslo finner du en flora av grønnsaks- og dagligvareforretninger drevet av folk med utenlandsk bakgrunn. Stadig mer populære blir de, selv om det ikke gjenspeiles så altfor godt på innehavernes likning.

Pløyes tilbake

I familien eier onkler, fettere, brødre og kusiner hver sine butikker, og står sammen slik at de nesten framstår som én kjede. Mens Stein Erik Hagen hevet ei lønn på 24,4 millioner i fjor, står Aamar notert med null. Fra i høst har han påspandert seg ei lønn på 20000 i måneden. I Sheikh-familien pløyes pengene inn i nye investeringer.

- Uten høye ambisjoner hadde livet vært bortkastet. Selv har jeg ikke mye kapital, men skal jeg gjøre et oppkjøp, tar jeg en ringerunde. Så lenge man har sterke familiebånd, går det bra.
- Vi selger for eksempel sjelden butikker til folk utenfor familien. Innkjøp gjør vi også sammen, slik at vi får lavere pris, sier Aamar Sheikh.

Gift med butikken

Fem om morgenen står Aamar opp for å handle hos grossistene, og gir seg ikke før tre timer etter stengetid. Som høyrepolitiker i Oslo rådhus bruker han resten av fritida på politikk. Ellers er det butikk, butikk, og atter butikk.

Noen av familiemedlemmene har bygd dagligvarebutikker etter norsk standard i Pakistan - med suksess:

- De tenker at hvis de ikke lykkes som Hagen i Norge, kan de gjøre det i Pakistan. Selv er jeg fast bestemt på å satse og lykkes i Norge.

- Og snyter på skatten gjør du ikke?

- Aldri! Hvis du har en plan om å lykkes her i livet, må du har rent mel i posen.