Vil bli ny Rimi- Hagen

Den pakistanske familien Sheikh startet med én butikk på Lille Tøyen i 1980. I dag har familien 15 forretninger. Aamar Sheikh (28) har nye oppkjøpsplaner, og planlegger å bli Norges neste Rimi-Hagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Mitt forbilde er Rimi-Hagen. Målet er å bli en like stor kjøpmann som ham. Husk, Hagen begynte med bare tre forretninger, sier Aamar, som har vokst opp i dagligvarebransjen.

I Oslo finner du en flora av grønnsaks- og dagligvareforretninger drevet av folk med utenlandsk bakgrunn. Stadig mer populære blir de, selv om det ikke gjenspeiles så altfor godt på innehavernes likning.

Pløyes tilbake

I familien eier onkler, fettere, brødre og kusiner hver sine butikker, og står sammen slik at de nesten framstår som én kjede. Mens Stein Erik Hagen hevet ei lønn på 24,4 millioner i fjor, står Aamar notert med null. Fra i høst har han påspandert seg ei lønn på 20000 i måneden. I Sheikh-familien pløyes pengene inn i nye investeringer.

- Uten høye ambisjoner hadde livet vært bortkastet. Selv har jeg ikke mye kapital, men skal jeg gjøre et oppkjøp, tar jeg en ringerunde. Så lenge man har sterke familiebånd, går det bra. - Vi selger for eksempel sjelden butikker til folk utenfor familien. Innkjøp gjør vi også sammen, slik at vi får lavere pris, sier Aamar Sheikh.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer