«Vil bli savnet av mange»

- Det er forferdelig at et menneske som Bjarte skal forsvinne fra livene våre, vi som er så glad i ham. Han vil bli savnet lenge, sier Bjarte Berthelsens (27) kamerat, David Ersarve.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjarte og David har delt leilighet i Oslo siden i fjor sommer.

- Han flyttet inn etter å ha svart på en annonse i avisa. Det har vært kjempebra å bo sammen med Bjarte. Han er en utrolig rak, omtenksom og ansvarsfull fyr. Han var veldig, veldig morsom, og en glede å bo sammen med. Han hadde alltid et smil og en god latter, og man lo alltid når man var i samme rom som Bjarte, sier kameraten.

David visste at Bjarte jobbet som spaner på etterretningsavdelingen ved Oslo politidistrikt, men fikk ikke vite mye om hva han gjorde der.

- Han hadde veldig stor respekt for jobben sin, snakket lite om den, men jeg fikk inntrykk av at han var meget dyktig. Han var en veldig sporty fyr, og vi trente mye sammen. Han var glad i ting med fart, og vi sto på rollerblades og snowboard sammen. Vi delte også datainteresse og musikksmak, og tok gjerne en fest sammen. Bjarte hadde en stor bekjentskapskrets, og i dag har telefonen min gått varm med henvendelser fra folk fra hele Norge. Han vil bli savnet av mange, sier Ersarve.

Bofellesskap

I februar stilte de to kameratene opp i Aftenposten Aften da de var på jakt etter en kvinnelig samboer til bofellesskapet sitt på Ris i Oslo. Med stort humør reklamerte de to karene for sitt kollektiv.

- Vi må myke opp bofellesskapet litt så vi ikke blir tre 30-årige mannsgriser, sa Berthelsen til Aften Aften da.

Han fikk vite at kameraten var drept bare kort tid etter at skuddene falt.

- En venninne av oss som var på stedet ringte meg i natt. Først kunne jeg ikke tro at det var sant, deretter kom raseriet og frustrasjonen. Det er så tragisk at det finnes folk som går rundt med våpen i lomma på utesteder. Det er skummelt at terskelen er så lav at en liten disputt er alt som skal til. Det er helt forferdelig, og jeg kan ikke forstå det. Det skal ikke skje, sier David Ersarve.

Gode skussmål

Bjarte Berthelsen kommer opprinnelig fra Hordaland. Han ble uteksaminert fra Politihøgskolen i 1998, og begynte sin karriere ved Stovner politistasjon. Han jobbet der ved ordenspatruljen, før han begynte som etterforsker ved etterforskningsavdelingen. For om lag halvannet år siden begynte han sin jobb som spaner ved etterretningsavdelingen ved politistasjonen på Grønland.

- Han var en godt likt person med en enorm vennekrets i og utenfor etaten. Tross sin unge alder hadde han fått mye erfaring. Han var en solid politimann, sier politimesteren i Oslo, Anstein Gjengedal, til Dagbladet.