Coronaviruset globalt:

- Vil bli tøffe seks måneder

Stadige nye smitte- og dødsrekorder preger flere deler av verden.

HARDT RAMMET: Store deler av verden er for tida hardt rammet av coronaviruset. WHOs Europa-sjef advarer om at vi går tøffe seks måneder i møte. Her fra Varese, Italia, som for tida er under lockdown. Foto: Davide Canella / Splash News / NTB
HARDT RAMMET: Store deler av verden er for tida hardt rammet av coronaviruset. WHOs Europa-sjef advarer om at vi går tøffe seks måneder i møte. Her fra Varese, Italia, som for tida er under lockdown. Foto: Davide Canella / Splash News / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En rekke europeiske land står overfor en omfattende coronabølge preget av høye smittetall og dystre dødsrekorder. I forrige uke døde over 29 000 mennesker i Europa med viruset, ifølge Reuters.

I Frankrike skyldes nå én av fire dødsfall coronaviruset. Statsminister Jean Castex sa i slutten av forrige uke at én person legges inn på sykehuset hvert 30. sekund, mens én legges inn på intensivavdeling hvert tredje minutt.

Torsdag er det også registrert rekordhøyt smittetall i Ukraina, med 13 357 nye smittetilfeller det siste døgnet, ifølge The Guardian.

Samtidig har stadig flere land i Europa gått inn i en helt eller delvis lockdown som følge av situasjonen. Det har bidratt til en utflating av smittekurven i flere land, deriblant Tyskland, Belgia og Danmark, om enn på et foreløpig høyt nivå.

- Europa er igjen pandemiens episenter, sammen med USA. Det finnes lys i enden av tunnelen, men det vil bli noen tøffe seks måneder, sa WHOs Europa-sjef Hans Kluge under en pressekonferanse torsdag, ifølge Reuters.

Men det er ikke bare i Europa at vi kjemper mot en ny bølge av coronaviruset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer