Vil blokkere nasjonalforsamlingen

Thailands statsminister har ingen planer om å gå av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere tusen demonstranter samlet seg mandag utenfor nasjonalforsamlingen i Bangkok for å gjennomføre nye protestaksjoner og kreve at statsministeren går av.

Minst 10.000 demonstranter, som kaller seg Folkets allianse for demokrati (PAD), hindret mandag morgen folkevalgte i å ta seg fram til nasjonalforsamlingen, mens et omfattende politioppbud hadde tatt oppstilling rundt bygningen.

Mange av demonstrantene hadde utstyrt seg med masker og briller som beskyttelse mot tåregass, som politiet har truet med å bruke for å bevare ro og orden.

- Jeg er veldig redd, men det er på tide at vi vinner dette, sier demonstranten Wimon Sricarak i Bangkok.

- Måtte seieren tilhøre folket, uttalte Somkiat Pongpaiboon, en av arrangørene bak demonstrasjonene, som mandag hadde som mål å hindre nasjonalforsamlingen, statlige kontorer og børsen i å drive som normalt.

Trekker seg ikke

Thailands statsminister Somchai Wongsawat understreker imidlertid at han ikke kommer til å gi etter for presset og sier han ikke har noen planer om å gå av.

- Vi kom inn gjennom demokratiske valg, så jeg vurderer ikke å trekke meg, sier statsministeren i et intervju med Reuters.

 PROTESTENE FORTSETTER:  Minst 10.000 mennesker forsøkte å blokkere Thailands nasjonalforsamling mandag morgen for å få statsministeren til å trekke seg. Foto: REUTERS/SCANPIX.
PROTESTENE FORTSETTER: Minst 10.000 mennesker forsøkte å blokkere Thailands nasjonalforsamling mandag morgen for å få statsministeren til å trekke seg. Foto: REUTERS/SCANPIX. Vis mer

- Vi må snakke sammen og forsøke å få til forsoning, sier Somchai og legger til at myndighetene vil vise tilbakeholdenhet med tanke på demonstrasjonene som preger hovedstaden.

- Ikke fare for militærkupp

Statsministeren sier det heller ikke er noen fare for et militærkupp i landet.

Dersom regjeringen blir kastet, skal det skje gjennom valg, understreker han.

Lørdag morgen ble åtte demonstranter såret i et bombeangrep i Bangkok. Angrepet var det andre på få dager mot demonstrantene som har okkupert statsministerens kontor i flere måneder. (NTB-Reuters-AP).