Vil boikotte Burger King

Den amerikanske hamburgerkjeden Burger King er i hardt vær i Midtøsten, etter åpningen av en restaurant i en jødisk bosetning på den israelsk-okkuperte Vestbredden. Nå oppfordrer arabiske og muslimske grupper verden over til boikott.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Restauranten i Maale Adumim-bosetningen, som ligger i et område Israel okkuperte under krigen i 1967, kan dermed koste Burger King dyrt.

- Vi tar dette svært alvorlig, og arbeider nå sammen med våre israelske partnere for å løse situasjonen så hurtig som mulig, heter det i en kunngjøring fra hamburgerkjedens hovedkontor i Miami.

Jødiske bosettere, blant dem Maale Adumims borgermester Benny Kashriel, har strømmet til den nye hamburger-restauranten siden den åpnet. Restauranten holder stengt på den jødiske sabbaten, og retter seg strengt etter jødiske - ikke muslimske - regler for tilbredning av mat.

Talsmenn for flere muslimske og arabiske grupper har gått ut med oppfordring om en verdensomspennende boikott av Burger King-kjeden som følge av restauranten i Maale Adumim, som i deres øyne er «stjålet land».

Burger King har også restauranter i flere arabiske land, og de økonomiske konsekvensene av en boikott kan bli store.

(NTB-Reuters)