Vil Bondevik bøye seg?

Stortinget har nå tatt pause, men stemningen er spent i korridorene. Rundt klokka 18 vil statsminister Kjell Magne Bondevik gå på talerstolen for å avsløre om han bøyer seg for Jens Stoltenberg, eller om regjeringen stiller kabinettspørsmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dramatikken i regjeringsspørsmålet har utviklet seg til en politisk thriller i dag.

Ap står på sitt

Aps statsministerkandidat Jens Stoltenberg gjorde det klart at Ap vil stemme imot regjeringspartienes forslag.- Dette er et overflødig forslag, sa han, og framholdt at det ikke spiller noen rolle om loven må endres.- Stortingsflertallet mener det er mer miljøvennlig å sette i gang byggingen av gasskraftverkene nå. Da er det avgjørende at utslippstillatelsen endres slik at vi kan få tatt i bruk gass i kraftproduksjon, sa Stoltenberg fra Stortingets talerstol.Heller ikke Høyre viker en tomme fra forslaget de har fremmet i samarbeid med Ap. Høyre-leder Jan Petersen stilte seg uforstående til regjeringens siste utspill i gasskraftsaken.- Jeg synes det er et merkverdig forslag, sier Petersen.

- Alvorlig

Regjeringspartiene ser svært alvorlig på situasjonen. - Det er en meget alvorlig situasjon hvis statsministeren tolker stemmegivingen i Stortinget som en svekkelse av forurensningsloven, sier parlamentarisk leder Johan J. Jacobsen (Sp).Carl I. Hagen har kalt sammen til ekstraordinært gruppemøte klokka 16.30 i dag. Han tror ikke det blir regjeringskrise.

- Bondevik overlever

- Jeg tror regjeringen overlever ved å akseptere forslaget fra Høyre og Arbeiderpartiet, sier Hagen til Dagbladet :på nettet.- Forslaget fra Arbeiderpartiet og Høyre gjorde situasjonen vanskeligere, men også klarere. Omsider er de villige til å endre forurensningsloven og gi en tidsfrist for når dette skal skje, sier Frp-lederen til NRK.Statsministeren nektet å gi noen kommentar til spørsmålet om regjeringskrise.- Det spørsmålet får du svar på i løpet av stortingsdebatten, sa Bondevik til NRK.Det er nå en pause i stortingsdebatten. Kveldsmøtet begynner klokka 18 og vil vare til etter klokka 21 i kveld.