DØDE: Seks år gamle Djabrail Sulejmanov fikk feil sprøyte på Haukeland sykehus og døde etter feilbehandlingen. Foto: Privat
DØDE: Seks år gamle Djabrail Sulejmanov fikk feil sprøyte på Haukeland sykehus og døde etter feilbehandlingen. Foto: PrivatVis mer

Djabrail Sulejmanov døde etter feilbehandling

Vil bøtelegge Haukeland etter at seksåring døde

Helsetilsynet vil straffe Haukeland universitetssjukehus etter at feilbehandling av seksåring førte til dødsfall.

Seks år gamle Djabrail Sulejmanov døde i fjor etter å ha fått feil sprøyte i forbindelse med kreftbehandling på sykehuset.

Politiets etterforskning av saken har avdekket at et lignende tilfelle skjedde på sykehuset i 1999, ifølge NRK. Da var det en mann i 20-årene som fikk feil medikamenter under sin cellegiftbehandling på Haukeland, og de pårørende søkte erstatning fra sykehuset etter at mannen døde som følge av feilbehandlingen.

Helsetilsynet ble tidligere i år bedt av politiet om en vurdering av Djabrail-saken. Ifølge svarbrevet, som NRK har fått innsyn i, anbefaler Helsetilsynet å bøtelegge helseforetaket, mens de under tvil vil frikjenne legen.

Seks år gamle Djabrail, som led av hjernesvulst, døde som følge av at legen som behandlet ham, forvekslet to cellegift-sprøyter. Den ene skulle settes i hjernen og den andre skulle i blodårene, men feil sprøyte ble satt i hjernen. Etter tre uker i koma, døde seksåringen.

NTB