Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil bremse HIV-spredningen blant homofile

Krever tente lys på Oslos saunaer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Smittevernoverlegen i Oslo vil bremse rekordøkningen i hiv-smitte blant homofile. Ubeskyttet sex i de mørke rommene på saunaene er et av de største problemene, mener han.

Folkehelseinstituttet mener at saunaene er stedet hvor mange blir smittet av kjønnssykdommer etter ubeskyttet sex.

- Jeg kommer til å anmode saunaene innstendig om å stenge mørkerommene, sier Smittevernoverlegen i Oslo, Frantz Leonard Nilsen, til Dagsavisen.

Tiltaket kommer etter at det nå ligger an til å bli rekordmange homofile som blir smittet av hiv-viruset. Nasjonalt folkehelseinstitutt anslår at nærmere 100 homser vil avlegge en positiv hiv-test i år.

- På disse klubbene er det lettere å ha anonym og ubeskyttet sex, spesielt for hiv-positive. Vi er sjokkerte over at mange hiv-positive pådrar seg andre kjønnssykdommer, fordi det betyr at de har satt andre i fare, sier overlege Preben Aavitsland ved Folkehelseinstituttet.

Leder for Helseutvalget for homofile, Rolf Angeltvedt, støtter forslaget etter at utvalget tidligere ikke har gått inn for slike begrensninger. Han mener sosial kontroll blir en viktig faktor i det forebyggende arbeidet med så mange nysmittede i miljøet.

(NTB)