Vil bremse sydenlivet

Spanske myndigheter frykter at tilflyttingen til Kanariøyene skal gå helt ut av kontroll. Nå kan det bli restriksjoner på sydenlivet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innvandringen til kanariøyene har tatt helt av de siste årene. De siste ti årene er befolkningen økt med 19,3 prosent, melder Canariposten.com. Ingenting tyder på at det tallet blir mindre med årene, og spanske myndigheter er bekymret.

Nå skal den kanariske regjeringen utrede om det er behov for å bremse innvandringen og innføre innvandringsstopp til sydenøyene. Det kan i så fall bety slutten på tilflyttingen av eldre europeere.

Eldreboom

Den kanariske regjeringen skal utrede hvor mange som egentlig kommer og slår seg ned, og så vurdere om det må innføres strengere immigrasjonsregler. Og det haster, over hele Europa blir pensjonistene stadig yngre, og reiselysten større.

Myndighetene frykter også et klasseskille mellom den opprinnelige befolkningen og tilflyttere. Gjennomsnittsinntekten for kanarierne er rundt 90.000 kroner, skriver Canariposten. Innflytterne er langt mer velstående, og boligprisene kan presses i været.

FULLT: Kanariske myndigheter frykter overbefolkning og klasseskille.