Sian

Vil brenne koraner fredag

Sian-leder Lars Thorsen sier at det blir koranbrenning fredag til tross for politiets nektelse.

FORBERER KORANBRENNING: Sian-leder Lars Thorsen sier til Dagbladet at de vil brenne koraner fredag. Foto: Torstein Bøe / NTB
FORBERER KORANBRENNING: Sian-leder Lars Thorsen sier til Dagbladet at de vil brenne koraner fredag. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi nekter å forholde oss til noe annet enn norsk lov.

Det sier Sian-leder Lars Thorsen til Dagbladet, etter at det fredag ble kjent at politiet i Oslo ikke vil tillate at gruppa brenner koraner utenfor Stovner politistasjon fredag.

- Vi kan informere om at politiet har meddelt arrangør at markeringen ikke tillates gjennomført på det stedet og i det tidsrommet som er beskrevet i meldingen til politiet, skriver pressesjef Unni Grøndahl i Oslo-politiet i en e-post til NTB om den planlagte Sian-markeringen.

Begrunnelsen er frykt for alvorlige forstyrrelser av offentlig ro og orden.

- Videre at området ikke er egnet for en slik markering fordi det blant annet er utryknings- og evakueringsvei fra politistasjonen på adressen, skriver hun videre.

Hvor Thorsen vil befinne seg fredag, er derimot ikke kjent.

- Vi brenner koraner fredag. Noe mer presis vil jeg ikke være, sier Sian-lederen.

Opptøyer i Sverige

I påsken gjennomførte den danske politikeren og høyreekstremisten en rekke koranbrenninger i Sverige. Det førte til en rekke opptøyer og i alt 26 politifolk ble såret i opptøyene. Det samme ble 14 sivile.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer