Vil bruke forkjøpsretten på Bygdøy-eiendommen

Tidligere leietaker hevder han har rett til å kjøpe eiendommen til Vaske-Bakke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var i forrige uke de rød-grønne innkaldte til hastepressekonferanse for å fortelle at de kjøper Svein Erik Bakkes Bygdøy-hus til 30 millioner kroner. Det er særlig den attraktive strandsonen de ønske rå gjøre tilgjengelig for folk flest.

I dag varsler Hroar A. Hansen, som er tidligere leietaker i mursteinsvillaen, at han kan stoppe salget. Hansen, som også er tidligere redaktør i skandaleavisen Søndag Søndag, hevder han kommer til å bruke forskjøpsretten sin.

Leietaker

- Jeg bodde der sammen med min tidligere samboer. I kontrakten hadde vi en forkjøpsrett. Den varer til 8. april 2006, sier Hansen til VG.

Vaske-Bakke kjøpte i fjor ut Hansen av leiekontrakten som skal ha kostet ham 1,5 millioner kroner. Men forkjøpsretten skal de ifølge Hansen fortsatt hatt avtale om å opprettholde. Og den truer Hansen med å bruke nå.


Leter etter kontrakten
- Jeg har kontaktet andre investorer for å samle sammen pengene til å kjøpe eiendommen. Den er verdt 35 til 40 millioner kroner, sier Hansen til avisa.

Ifølge Bakke, som nå er kommet tilbake i Norge fra sitt nye hjemland Brasil, er det riktig at Hansen har hatt tilbud om å kjøpe eiendommen, men han husker ikke noe om avtaler om forkjøpsrett. Hansen selv har lett etter kontrakten, uten å ha funnet den så langt. Han hevder han har kontrakten hos sin advokat.

VARSLET KJØP:  I forrige uke samlet de rødgrønne seg utenfor Bakkes Bygdøyidyll for å fortelle om kjøpet. De vil åpne eiendommen for folk flest. Foto: LARS MYHREN HOLAND
VARSLET KJØP: I forrige uke samlet de rødgrønne seg utenfor Bakkes Bygdøyidyll for å fortelle om kjøpet. De vil åpne eiendommen for folk flest. Foto: LARS MYHREN HOLAND Vis mer
LUKSUS: Svein Erik Bakkes eiendom har vært forsøkt solgt flere ganger uten hell. Nå ser det ut til at flere kniver om perlen.