Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil bruke henlagte overgrep i «lommemann»-saken

Dommeravhør i saker som ikke er med i tiltalen, vil likevel bli spilt av under rettssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Minst fire dommeravhør i saker som ikke er med i tiltalen, vil likevel bli spilt av under rettssaken mot bergenseren som er tiltalt i «lommemann»-saken.


Både statsadvokat Per Egil Volledal og forsvarer Gunhild Lærum ønsker å føre bevis om henlagte saker, skriver Bergens Tidende.

Forsvareren fordi hun mener at enkelte av sakene kan dokumentere at det finnes andre gjerningsmenn.

Statsadvokaten fordi han har tatt forbehold om at han vil kreve forvaringsdom, og da kan foreldede saker ha betydning for dommerens vurdering av gjentakelsesfaren.

Mer enn fem måneder er satt av til saken som starter i Follo tingrett mandag 2. november. Først da blir det avklart om dommeren vil tillatte bevisførsel som strekker seg ut over tiltalen.

De første to rettsdagene vil gå med til innledningsforedrag og tiltaltes forklaring. Disse første dagene vil han ikke forklare seg om de enkelte postene i tiltalen, men gi en generell forklaring om sin bakgrunn og saken.

Deretter skal postene i tiltalen behandles en etter en, gjennom de neste fire og en halv månedene. 30 av guttene som er omfattet av tiltalen må møte i retten og avgi forklaring. Resten er fortsatt under 16 år, og det vil derfor bli avspilt video av dommeravhør av disse guttene.

Trolig er det mer enn 100 vitner som skal gi forklaring i løpet av rettssaken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media