Vil bruke kommunepenger på storstilt bursdagsfeiring

Ønsker mottakelse for Fabian Stang og Libe Rieber-Mohn med 450 personer i rådhuset.

FYLLER ÅR: I august fyller Oslos varaordfører Libe Rieber-Mohn 50 år, mens ordfører Fabian Stang fyller 60. Bystyret foreslår å feire begivenhetene med en mottakelse med 450 personer i rådhuset.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FYLLER ÅR: I august fyller Oslos varaordfører Libe Rieber-Mohn 50 år, mens ordfører Fabian Stang fyller 60. Bystyret foreslår å feire begivenhetene med en mottakelse med 450 personer i rådhuset. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I slutten av august fyller både Oslos ordfører og varaordfører runde år.

Ordfører Fabian Stang (H) blir 60, mens varaordfører Libe Rieber-Mohn (Ap) runder 50.

Dette ønsker bystyret å markere med en felles feiring i Oslo rådhus.

450 gjester I et forslag som behandles i kommunens forretningsutvalg i ettermiddag, foreslår bystyrets sekretariat å holde en mottakelse for 450 personer fredag 21. august.

Blant de inviterte vil være bystyremedlemmer og varamedlemmer, samt politiske og administrative medlemmer i Oslo kommune, representanter for de politiske partiene, øvrige samfunnskontakter og «gjester etter de to jubilantenes egne ønsker».

- Det er tradisjon i Oslo kommune for å feire kommunens politiske ledelse når de har runde dager. Dette skjer gjerne med en hyggelig sammenkomst i rådhuset, heter det i forslaget.

I fjor ble det blant annet holdt mottakelse for tidligere Frp-leder Carl I. Hagen i anledning hans 70-årsdag, men han skriver i en SMS til Dagbladet at denne ikke ble dekket av kommunen. Tidligere har det også vært liknende markeringer for blant andre tidligere ordfører Per Ditlev-Simonsen (H) og tidligere varaordfører Aud Kvalbein (Krf).
Kostnad: 170 000 kroner Kostandene ved årets doble bursdagsfeiring er beregnet til 170 000 kroner, og dette foreslår sekretariatet skal dekkes av forretningsutvalgets disposisjonskonto.

Sekretariatet skriver videre i forslaget at både ordføreren og varaordføreren har ytret ønske om en felles feiring, spesielt siden bursdagene faller midt under den travleste tida opp mot høstens kommunevalg.

Fabian Stangs politiske rådgiver, Runde Dahl, skriver i en tekstmelding til Dagbladet at ordføreren foreløpig ikke har anledning til å kommentere denne saken, og at de uansett ønsker å vente til forretningsutvalget har tatt stilling til forslaget.

Samme nivå Det har foreløpig ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Libe Rieber-Mohn, men nestleder Rina Mariann Hansen i Ap's bystyregruppe sier følgende:

- Vi er opptatt av å legge oss på det som er vanlig i Oslo kommune. At det blir en markering, tror jeg ingen i forretningsutvalget er uenige om, men for oss er det viktig at ligger på det nivået liknende markeringer har ligget på tidligere — og at det blir en fin feiring for ordfører og varaordfører.

Ap's bystyregruppe har bedt om informasjon om prisen for tidligere markeringer fra sekretariatet.