BEGRAVD I HAVET: Terrorlederen Osama bin Laden ble dumpet i Det arabiske hav etter at han ble drept av amerikanske elitestyrker. Nå vil en skattejeger bruke millioner av kroner på å finne ham. Foto: Reuters/Pentagon/Scanpix
BEGRAVD I HAVET: Terrorlederen Osama bin Laden ble dumpet i Det arabiske hav etter at han ble drept av amerikanske elitestyrker. Nå vil en skattejeger bruke millioner av kroner på å finne ham. Foto: Reuters/Pentagon/ScanpixVis mer

Vil bruke millioner på å finne Bin Ladens lik

Bill Warren (67) vil finne bevis for at Osama bin Laden faktisk ble dreptav amerikanske elitestyrker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skattejegeren Bill Warren har ifølge New York Post funnet mer enn 200 skipsvrak, men denne gangen er det noe helt annet han ønsker å finne på havbunnen - terrorsjefen Osama bin Laden.

- Jeg gjør det fordi jeg er en patriotisk amerikaner som vil vite sannheten. Jeg gjør det for verden, sier han til avisa.

Dyrt - Det er nok det mest spennende og kanskje farligste prosjekt, sier Warren til ABC News.

Han forteller til TV-kanalen at han regner med å bruke rundt en million dollar på prosjektet - altså over fem millioner norske kroner.

- Hvis vi lykkes med å finne han med sonarer og hente ham opp med en fjernstyrt miniubåt, vil vi finne ham i likposen og ta bilder, video og en DNA-test, sier Warren.

- Ligger i forseglet pose Han er ikke bekymret over om liket er dekomposert til det ugjenkjennelige.

- Fisken kan ikke få tak i ham. Han er forseglet i en Navy Seals-bag. Posen er foret innenfra og blir holdt på bunnen av 100-kilos vekter, sier Warren til CNN.

Warren hevder overfor kanalen at han er ganske sikker på hvor Osama bin Ladens døde kropp er å finne nord i Det arabiske hav.

- Det finnes ikke et skipsvrak jeg ikke har funnet, sier Warren til CNN.

Vil ha dusør Ifølge ABC News er penger et av Warrens motiv. Han sier selv at USA tross alt har utlovet dusør på 25 millioner dollar til de som finner Osama bin Laden - død eller levende.

- Vel, om han faktisk er død, kan jeg kreve inn dusøren? Hvorfor ikke? spør Warren.

TV-kanalen skrivere videre at han vil lete etter bin Laden, til tross for at han fikk forklart at dusøren ikke lengre blir utlovd.

DUMPET: Fra dette hangarskipet, USS Carl Vinson, ble terrrorlederen Osama bin Laden begravd. Foto: AFP Photo/Jay Directo/Scanpix
DUMPET: Fra dette hangarskipet, USS Carl Vinson, ble terrrorlederen Osama bin Laden begravd. Foto: AFP Photo/Jay Directo/Scanpix Vis mer