Vil bruke millionerstatning til å kjøpe hus

Drapsdømte Fjell får Statsadvokatens medhold i at han aldri skulle vært dømt.

SKULLE ALDRI VÆRT DØMT:  Åge Vidar Fjell får medhold i at han aldri skulle vært dømt for drap. Her sammen med privatetterforsker Tore Sandberg (til venstre) og sin advokat Jonny Sveen. FOTO:TORBJØRN BERG/DAGBLADET
SKULLE ALDRI VÆRT DØMT: Åge Vidar Fjell får medhold i at han aldri skulle vært dømt for drap. Her sammen med privatetterforsker Tore Sandberg (til venstre) og sin advokat Jonny Sveen. FOTO:TORBJØRN BERG/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(SKIEN/Dagbladet) Drapsdømte Åge Vidar Fjell får medhold av Statsadvokaten at han aldri skulle vært dømt eller fengslet for drapet på sin nabo Olav Martinius Fjeld i Kilebygda den 10. januar 1990.

Gjenopptakelsen av rettsaken blir derfor et rent proforma rettsmøte i Borgarting Lagmannsrett en gang i midten av september. Der vil påtalemyndigheten hevde at Åge Vidar Fjell var psykisk utviklingshemmet, og således ikke var strafferettslig tilregnelig. Dette kom fram under en pressekonferanse på advokat Ole-Martin Melands kontor i Skien, der også Åge Vidar Fjell var til stede.

På spørsmål om hva han vil bruke millionerstatningen på svarere at han nå skal skaffe seg hus.

- På Mofalta i Skien, sier han. -Vi kommer til å være helt enig i Statadvokatens påstand, sier Fjells advokat, Jonny Sveen.-Men er det et problem at skyldspørsmålet ikke blir prøvd?-Vi er i alle fall klare til å prøve dette, men for oss er det viktig at saken nå avsluttes så raskt som mulig, slik at Åge Vidar kan nyte resten av livet sitt, forteller forsvarer Jonny Sveen og etterforsker Tore Sandberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer