Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil bruke norske gårder som asylmottak

Løser kapasitetsproblemer, mener landbruksminister Lars Peder Brekk (Sp).

GÅRDSMOTTAK: Landbruksminister Lars Peder Brekk (Sp) vil åpne for at norske gårder kan brukes som små asylmottak. Her er han avbildet under et besøk på Ostegården - eller Breivik gård i Fana. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / SCANPIX
GÅRDSMOTTAK: Landbruksminister Lars Peder Brekk (Sp) vil åpne for at norske gårder kan brukes som små asylmottak. Her er han avbildet under et besøk på Ostegården - eller Breivik gård i Fana. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Regjeringen ønsker å bruke norske gårder som små asylmottak. Landbruksminister Lars Peder Brekk (Sp) mener løsningen kan gi asylsøkerne en meningsfull tilværelse samtidig som det løser kapasitetsproblemer.

Tre departementer samarbeider med planene om å bruke Inn på Tunet- gårder, som nå blant annet bebos av vanskeligstilte barn og unge, som asylmottak. Å få bo i mindre enheter enn tradisjonelle asylmottak og få delta i gårdsdriften skal gi dem en trygg og meningsfull tilværelse, sier Lars Peder Brekk til Adresseavisen.

- Vårt mål er å unngå en gettoisering av asylsøkerne, og da er landbruket en mulighet. Det finnes enorme kvaliteter på norske gårdsbruk og hos norske bønder. Dette kan samfunnet utnytte samtidig som dette kan bidra til en bedre integreringspolitikk og gode tilbud til folk som har behov for asyl. Poenget er å utnytte ressursene som finnes der allerede, sier Brekk.

Sammen med helse- og sosialminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) jobber han nå med å etablere et utvalg på tvers av departementene som skal styrke Inn på Tunet-prosjektet og se på hvordan de 800 gårdene i ordningen kan brukes til asylsøkere.

- Nå må vi jobbe sammen for å se på hvilke muligheter som finnes. Det finnes både boliger og menneskelige ressurser på mange gårder. Det er selvsagt ikke store enheter, men hvis du setter det i system kan det være mange asylsøkere som kan komme på norske gårdsbruk, sier Brekk.


(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling