Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil bruke norske oljemilliarder til veier

Men bare i utlandet.

 GODE FOR  1 200 MILLIARDER:  Sentralbanksjef Øystein Olsen og direktør for Statens pensjonsfond utland, Yngve Slyngstad  under presentasjonen fredag av det såkalte oljefondets årsrapport for 2013. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix.
GODE FOR 1 200 MILLIARDER: Sentralbanksjef Øystein Olsen og direktør for Statens pensjonsfond utland, Yngve Slyngstad under presentasjonen fredag av det såkalte oljefondets årsrapport for 2013. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oljefondsjef Yngve Slyngstad og sentralbanksjefsier Øystein Olsen vil investere norske oljemilliarder i store veiutbygginger i utlandet.

Slyngstad sier til VG at fondet i framtiden bør investere stort i infrastruktur - dersom politikerne vil det.

- Vi snakker i så fall om store veiutbygginger, om bygging av flyplasser og togstrekninger. Og kanskje havner eller fiberoptiske nettverk, sier oljefondets sjef til avisa.

Verdien av Statens pensjonsfond utland, også kalt oljefondet, økte i fjor med mer enn 1 222 miliarder til 5 038 milliarder kroner.

Ikke i Norge - Poenget er at stater vil ha et stort behov for å få med seg privat kapital for å løfte sin infrastruktur, mener Slyngstad.

Han får støtte fra Øystein Olsen, som forstår at en massiv investering i utlandet, men ikke i Norge, kan møte kritikk.

- Vi vet at det vil vekke debatt i Norge, og det må være myndighetene som tar stilling til dette, sier sentralbanksjefen.

(NTB).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!