Vil bruke prispenger på å bygge ungdomsskole i hjembyen

- Jeg vil gi vennenen mine mulighet til å forfølge sine drømmer

VIL BYGGE SKOLE I HJEMBYEN:  I sin takketale avslørte Yousafzai at hun vil bruke prispengene på Malala-fondet, som jobber for at flere jenter skal få utdannelse. Hun vil blant annet bygge en skole i sin hjemlandsby. Foto: Tomm W. Chrtistiansen / Dagbladet
VIL BYGGE SKOLE I HJEMBYEN: I sin takketale avslørte Yousafzai at hun vil bruke prispengene på Malala-fondet, som jobber for at flere jenter skal få utdannelse. Hun vil blant annet bygge en skole i sin hjemlandsby. Foto: Tomm W. Chrtistiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Malala Yousafzai (17) og Kailash Satyarthi (60) i dag ble hyllet i Oslo rådhus, hvor de fikk overrakt nobelmedaljen og diplom, fikk de samtidig 4 millioner svenske kroner hver. 

I sin takketale avslørte Yousafzai at hun vil bruke prispengene på Malala-fondet, som jobber for at flere jenter skal få utdannelse.

- Det første stedet disse pengene vil gå til er det stedet hvor jeg har hjertet mitt, til å bygge skoler i Pakistan - og spesielt mitt hjemsted Swat og Shangla, sa hun etter å ha mottat prisen.

Malala ble født i 1997 i Shangla-distriktet i Pakistan og bodde der inntil foreldre flyttet til nabodistriktet Swat, der hun vokste opp i byen Mingora.      

- I min landsby er det fortsatt ingen ungdomsskole eller videregående skole for jenter. Jeg ønsker å bygge en slik skole for at mine venner skal kunne skaffe seg en utdanning - og dermed få muligheten til å oppfylle sine drømmer.  Det er der jeg vil begynne, men det stopper ikke der. Jeg vil fortsette denne kampen inntil jeg ser at alle barn går på skole, sa Yousafzai.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer