Vil bruke trafikkdrept elg som ulvemat

Dyrevernorganisasjonen Noah.

VIL GI TIL ULVEN: Tusenvis av elger blir årlig påkjørt og drept i trafikken. Turistene i denne bilen slapp med skrekken, da de traff en elg på riksvei 3 nord for Hurum i Hedmark i 1998. Illustrasjonsfoto: Tore Sannum, NTB/SCANPIX
VIL GI TIL ULVEN: Tusenvis av elger blir årlig påkjørt og drept i trafikken. Turistene i denne bilen slapp med skrekken, da de traff en elg på riksvei 3 nord for Hurum i Hedmark i 1998. Illustrasjonsfoto: Tore Sannum, NTB/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tusenvis av elger blir drept i trafikken hver vinter. Disse vil dyrevernorganisasjonen Noah legge tilbake i skogen som ulvemat.

Noah foreslår i første omgang et prøveprosjekt administrert av fylkesmannen i Hedmark, et fylke der statistikken viser at nesten 700 elger blir drept på veiene hvert år, skriver Nationen.

- Ved at de mange trafikkdrepte elgene i Hedmark legges tilbake til naturen, som føde for rovdyrene, kan dette spare både dyreliv og dempe hetsen mot rovdyrene for deres naturlige matuttak, mener Jenny Rolness i Noah.

På landsbasis blir rundt 7.000 hjortedyr drept i trafikken hvert år. Svært mange av disse er elg.

- Dersom ulvene ikke spiser av de utlagte kadavrene, vil andre rovdyr ha glede av dette elgkjøttet, sier Rolness.


(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer