Vil bruke ungdom som alkopoliti

Frp-er vil sende mindreårige inn i butikker for å kjøpe øl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingsrepresentant Ib Thomsen (Frp) vil sende mindreårige inn i butikker for å teste om de får kjøpt øl.

- Jeg mener vi bør kunne bruke ungdommer under 18 år i et slikt system ute i kommunene, sier stortingsrepresentant Ib Thomsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Thomsen, som representerer Akershus på Stortinget, viser til at flere ungdomsorganisasjoner gjennom flere år har avslørt butikker som selger øl til ungdommer under 18 år.

- Men disse undersøkelsene har jo ingen konsekvenser for butikkene, sier han.

Thomsen sendt brev til helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) om saken, men han vender tommelen ned.

- Rettssikkerheten må ikke begrenses av ønsket om å kontrollere bevillingshaverne. Etter min mening er det derfor ingen løsning å ta i bruk provokasjon, sier Hanssen.

Helseministeren mener det er tvilsomt om et framprovosert brudd på alkoholloven i seg selv vil være tilstrekkelig bevis til å begrunne en såpass belastende sanksjon som en inndragning vil være for bevillingshaver.

- I tillegg vil jeg påpeke at jeg ser det som betenkelig at man benytter mindreårige private personer for å framprovosere lovbrudd, sier Hanssen.


(NTB)

 

Oslo 20051103. Kongeparet inviterte torsdag regjeringsmedlemmer og stortingsrepresentanter til den årlige gallamiddagen på Slottet. På bildet kommer Ib Thomsen (t.v.) og Christian Tybring-Gjedde til middagen .
Foto Lise Åserud / SCANPIX / POOL .
Oslo 20051103. Kongeparet inviterte torsdag regjeringsmedlemmer og stortingsrepresentanter til den årlige gallamiddagen på Slottet. På bildet kommer Ib Thomsen (t.v.) og Christian Tybring-Gjedde til middagen . Foto Lise Åserud / SCANPIX / POOL . Vis mer