Hviterussland nekter å stenge:

Vil bruke vodka og badstu mot coronaviruset

Presidenten i Hviterussland har ingen planer om å stenge ned noe som helst. Han mener at vodka og badstu kommer til å bekjempe viruset.

IKKE BEKYMRET: Hviterusslands president Alexander Lukashenko er ikke spesielt urolig for coronaviruset. Foto: Mikhail Klimentyev / Sputnik / NTB scanpix
IKKE BEKYMRET: Hviterusslands president Alexander Lukashenko er ikke spesielt urolig for coronaviruset. Foto: Mikhail Klimentyev / Sputnik / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
LES ALT OM CORONA

President Alexander Lukashenko i Hviterussland har valgt en annen tilnærming til corona-krisa enn noen andre statsledere i verden.

Heller enn å innføre strenge karanteneregler og be folk holde seg innendørs, så går livet videre omtrent som normalt.

Blant annet spilles det fremdeles fotballkamper for fulle stadioner i hele landet. Seinest i dag gikk det en full serierunde i landet, men det ble sjekket om tilskuerne hadde feber, før de slapp inn på stadion. Det skriver CNN.

Lukashenko har blant annet oppfordret landets innbyggere til å drikke 50 milliliter vodka, for å beskytte seg mot viruset. Det er riktignok viktig at vodkaen inntas etter arbeidstid, ifølge Sky News.

Han oppfordrer også befolkningen til å spise på rett tidspunkt, gå oftere i badstu, og å jobbe på åkeren, for å unngå å bli syke.

Ett av få coronatiltak innført til nå, er å gi innreisende 14 dagers karantene.

- Sport er beste medisin

Hviterussland er foreløpig ikke spesielt hardt rammet av viruset. Offisielle tall fra helsemyndighetene i landet hevder at de har testet om lag 24 000 personer for viruset. 92 er bekreftet smittet. 32 av dem er visstnok blitt friske igjen. Det opplyser den statlige nettsida TuT.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer