Vil bygge 700 boliger på Vestbredden

Samme dag som israelerne og palestinerne ble enige om å rive alle bosettingene på Gazastripen, varslet israelske myndigheter at de vil øke boligbyggingen på Vestbredden. Den nyheten likte ikke USAs utenriksminister Condoleezza Rice.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under sitt besøk i Israel og de palestinske områdene søndag, skrøt Condoleezza Rice av partene.

– Israelske og palestinske myndigheter forplikter seg til at tilbaketrekningen skjer rolig og uten vold, sa Rice på pressekonferansen.

Men etter å ha landet i Jordan senere samme dag fikk hun en beskjed hun ikke likte, melder nyhetsbyrået AFP.

Det var nyheten om at det israelske boligdepartementet planlegger å bygge 700 nye boliger fordelt på to bosettinger på Vestbredden.

– Faktum er at USA har en meget klar politikk på dette. Vi forventer ingen aktivitet fra israelerne som prøver å komme en avtale om endelig status i forkjøpet, sa en tydelig irritert Rice i en kommentar. (ANB)

SKAL BORT: Israelerne lover å fjerne bosettingene på Gazastripen. Det de ikke nevnte i møtet med Condoleezza Rice, var at de planlegger 700 nye boliger på Vestbredden. Foto: AP/SCANPIX
SKAL BORT: Israelerne lover å fjerne bosettingene på Gazastripen. Det de ikke nevnte i møtet med Condoleezza Rice, var at de planlegger 700 nye boliger på Vestbredden. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
<B>LOVER Å RIVE:</B> Israels utenriksminister Silvan Shalom tar Condoleezza Rice i hånda på å fjerne bosettingene på Gazastripen.
<B>LOVER Å RIVE:</B> Israels statsminister Ariel Sharon tar Condoleezza Rice i hånda på å fjerne bosettingene på Gazastripen.
<B>LOVER Å RIVE:</B> Israels vise-statsminister Shimon Peres tar Condoleezza Rice i hånda på å fjerne bosettingene på Gazastripen.