Vil bygge asylmottak for flere hundre i Oslo sentrum

Økernveien 11-13 i Oslo sentrum utredes for å ta i mot asylsøkere.

UTREDES: Byggene i Økernveien 11-12 utredes nå for å se om husene kan bygges om til asylmottak.
UTREDES: Byggene i Økernveien 11-12 utredes nå for å se om husene kan bygges om til asylmottak.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Utlendingsdirektoratet (UDI) undersøker nå om det er mulig å legge et nytt hovedasylmottak til Økernveien 11-13 på Tøyen i Oslo.

Til neste år skal Tanum asylmottak i Bærum avvikles, og tomten leveres tilbake til grunneier. I lang tid har UDI planlagt et nytt hovedmottak på Hvalsmoen i Ringerike kommune.

Nå får Dagbladet opplyst at hovedasylmottaket istedet kan bli plassert i bybebyggelsen på Oslo Øst.

Einar Ofstad, leder i eiendomsforvaltningen i Statsbygg, bekrefter at han har vært i et møte med Utlendingsdirektoratet (UDI).

- UDI er interessert i å se om de kan etablere et asylmottak i Økernveien 11-13 på Tøyen som et alternativ til hovedmottaket på Tanum, sier Ofstad.

Dagbladet kjenner til samtaler mellom UDI-direktør Ida Børresen og byrådsleder Erling Lae. Dagbladet har forsøkt å få kontakt med byrådslederen, men i en tekstmelding til Dagbladet skriver byrådssekretær Steinar Wulfsberg-Gamre at byrådet ikke ønsker å kommentere saken før over helgen.

IDRETTSPLASS: På andre siden av veien til det planlagte asylmottaket, ligger idrettsplassen i Tøyenparken som brukes av barn og unge.
IDRETTSPLASS: På andre siden av veien til det planlagte asylmottaket, ligger idrettsplassen i Tøyenparken som brukes av barn og unge. Vis mer

Etter det Dagbladet erfarer er det planlagt at et mottak i Økernveien 11-13 skal huse 500 asylsøkere.

UDIs sondering rundt Økernveien kan tyde på at Hvalsmoen-prosjektet utgår, selv om Ringerike kommune har gjennombehandlet prosjektet og den gamle militærleieren er klar til innflytting.

BEBODD: Området er tett befolket.
BEBODD: Området er tett befolket. Vis mer