Vil bygge asylmottak for flere hundre i Oslo sentrum

Økernveien 11-13 i Oslo sentrum utredes for å ta i mot asylsøkere.

UTREDES: Byggene i Økernveien 11-12 utredes nå for å se om husene kan bygges om til asylmottak.
UTREDES: Byggene i Økernveien 11-12 utredes nå for å se om husene kan bygges om til asylmottak. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Utlendingsdirektoratet (UDI) undersøker nå om det er mulig å legge et nytt hovedasylmottak til Økernveien 11-13 på Tøyen i Oslo.

Til neste år skal Tanum asylmottak i Bærum avvikles, og tomten leveres tilbake til grunneier. I lang tid har UDI planlagt et nytt hovedmottak på Hvalsmoen i Ringerike kommune. Nå får Dagbladet opplyst at hovedasylmottaket istedet kan bli plassert i bybebyggelsen på Oslo Øst.

Einar Ofstad, leder i eiendomsforvaltningen i Statsbygg, bekrefter at han har vært i et møte med Utlendingsdirektoratet (UDI).

- UDI er interessert i å se om de kan etablere et asylmottak i Økernveien 11-13 på Tøyen som et alternativ til hovedmottaket på Tanum, sier Ofstad.

Dagbladet kjenner til samtaler mellom UDI-direktør Ida Børresen og byrådsleder Erling Lae. Dagbladet har forsøkt å få kontakt med byrådslederen, men i en tekstmelding til Dagbladet skriver byrådssekretær Steinar Wulfsberg-Gamre at byrådet ikke ønsker å kommentere saken før over helgen.

Etter det Dagbladet erfarer er det planlagt at et mottak i Økernveien 11-13 skal huse 500 asylsøkere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer