55,6 mill: Conceptor Bolig starter med å bygge 51 leiligheter i Indre Horten Havn. Åtte salgsavtaler med en samlet salgspris på 55,6 millioner er allerede i boks. Illustrasjon: Børve Borchstenius arkitekter.
55,6 mill: Conceptor Bolig starter med å bygge 51 leiligheter i Indre Horten Havn. Åtte salgsavtaler med en samlet salgspris på 55,6 millioner er allerede i boks. Illustrasjon: Børve Borchstenius arkitekter.Vis mer

Vil bygge boliger for 1,5 milliarder i Horten

Conceptor Bolig og Peab starter bygging av 51 leiligheter ved sjøen i Horten

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen.no): Et sviktende nyboligsalg i år skremmer ikke Conceptor Bolig fra å sette i gang bygging av 51 leiligheter med en salgspris på 212 millioner i Indre Horten Havn.

Salgsavtaler for åtte leiligheter med en samlet salgspris på 55,6 millioner ble inngått fredag før helgen. Nå trenger de bare syv til før spaden kan stikkes i jorden.

- De kan regne med å flytte inn mot slutten av 2019, sier adm. direktør Lasse Skjelbred i Conceptor Bolig, til Finansavisen.

De 51 leilighetene i Horten spenner fra 48 til 140 kvadratmeter. Den største har takterrasse og fjord-utsikt. De billigste leilighetene i borettslaget koster drøyt 2 millioner kroner, og den dyreste 9,5.

Vil bygge 400 boliger

- Vi mener vi kan bygge de 51 boligene for 158 millioner kroner, sier adm. direktør i Peab John Mejlænder-Larsen, som ifølge avisen er valgt som entreprenør.

Nå håper Mejlænder-Larsen at Conceptor Bolig er så fornøyd med deres entrepenørinnsats at de vil satse mer på dem. Utbygger har nemlig mulighet til å føre opp inntil 400 boliger på tomtene de har sikret seg i Horten.

- Områdeplanen skisserer 800 boliger, hvor vi har rundt halvparten. Det som tidligere har vært et industriområde vil fremstå som en ny liten bydel i Horten, sier Skjelbred.

Ifølge Finansavisen er kostnadsrammen om alle boligene samt litt næringsbygg og infrastruktur realiseres er på rundt 1,5 milliarder kroner.

Andre økonominyheter:
Dette er de heteste aksjene på Oslo Børs
Statoil solgte gullgruve - norsk sjef håver inn 54 mill.