Britisk etterretning advarer:

Vil bygge en «jernmur» for å beskytte London mot terror

- Vi kan ikke utelukke et angrep.

«Jernmur»: I frykt for nye terrorangrep i London, er det nå planlagt å bygge en «jernmur» rundt byens finansdistrikt. Kart/Grafikk: Google Maps/Dagbladet
«Jernmur»: I frykt for nye terrorangrep i London, er det nå planlagt å bygge en «jernmur» rundt byens finansdistrikt. Kart/Grafikk: Google Maps/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lokale myndigheter foreslår å bruke fem millioner pund på å bygge en «stålring» rundt Londons finansdistrikt Square Mile, melder BBC.

Bemmannede sikkerhetsposter, hevbare gatestolper (for å stoppe biler), overvåkningskamera, begrensa tilgang til veier og kollisjonssikre jernbarrierer er bare noen av tiltakene som er foreslått - i et forsøk på å trappe opp sikkerheten, skriver Evening Standard.

Forslaget kommer etter at det britiske etterretningsbyrået MI5 nylig advarte mot at flere av skyskraperne som er under bygging i området er åpenbare terrormål, som er «svært sensitive for mulige angrep utført med kjøretøy».

Varselet kommer bare dager etter terrorangrepet i Berlin mandag, der en lastebil pløyde inn i folkemengden på et julemarked på Breitscheidelplatz. 12 personer ble drept og 48 skadd.

Ikke første gang

Lignende tiltak har vært iverksatt i London tidligere. I 1992 ble det også bygget en såkalt «jernmur» etter en rekke angrep fra IRA mot flere mål i Londons finansdistrikt. Sikkerhetstiltaktene ble imidlertid trappet ned da partene kom til enighet om en våpenhvile i 1994.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer