Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil bygge fjordby til 1,5 milliarder

Sætre sentrum består i dag for det meste av branntomter og parkeringsplasser.

ØKONOMI: Tom Bratlie vil forvandle søvnige Sætre i Hurum til en livlig liten fjordby. Foto: Håkon Sæbæ / Finansavisen
ØKONOMI: Tom Bratlie vil forvandle søvnige Sætre i Hurum til en livlig liten fjordby. Foto: Håkon Sæbæ / Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Man har prøvd i 40 år, men frem til i fjor har det nesten ikke skjedd noenting her, sier styreleder i det kommunale Utviklingsselskap AS, Tom Bratlie, til Finansavisen i dag.

Tidligere jobbet Bratli som kommunikasjonsdirektør i DNO International, men kjærligheten til hjemkommunen og kona, som er ordfører, fristet ham til å si ja å sparke liv i forvandlingen av Sætre sentrum.

Kopierer Aker brygge På et område på størrelse med Aker Brygge vil Hurum kommune ha bygget et nytt sentrumsområde med 200 leiligheter samt butikker og serveringssteder.

Det betyr en utbygging til rundt 1,5 milliarder kroner, fordelt på 30-40.000 kvadratmeter, i kommunen med 9.300 innbyggere noen mil utenfor Oslo.

Planen er ifølge Finansavisen å bygge ut området i etapper. I første omgang er det aktuelt å bygge ut to tomter på fem mål hver, mellom rådhuset og marinaen.

Blanke ark på Hurum Det meste av dagens halvgamle bebyggelse av tvilsom standard skal vike for utviklingen. Utbyggerne tilbys nærmest blanke ark.

- Her tror jeg vi kan tilby en veldig flott bokvalitet i strandkanten til en pris som gjør at man har råd til både seilbåt og hytte på fjellet. Det tar et kvarter mer å komme seg til Oslo fra Sætre enn fra Asker, men til gjengjeld sitter man i en hyggelig hurtigbåt, sier Bratlie til Finansavisen.

Flere nyheter Stormberg vant over staten om klimakvoter
ID-tyver bestilte gravemaskiner til 1,6 millioner
Hegnar: - Skiløperne er reklameplakater