Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil bygge for to milliarder i Moldes vannkant

Tomilliardersprosjektet Grand Fiære må ta nær 40 prosent av nyboligsalget i Molde for å bli god butikk. Med på laget trengs en storinvestor.

 Grand Fiære:  Jan Petter Storetvedt har store visjoner for prosjektet i fjæra i Molde. Faksimile: Finansavisen
Grand Fiære: Jan Petter Storetvedt har store visjoner for prosjektet i fjæra i Molde. Faksimile: Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Man må ha respekt for størrelsen, men man må ikke frykte den. Det er ingen som er redd for at dette ikke vil selge - det handler om hvor fort man kan få igjen investert kapital, sier Jan Petter Storetvedt, daglig leder i utviklingsselskapet Grand Fiære, til Finansavisen.

Mannen som i mange år har brukt tiden sin på næringseiendom i hovedstaden, har hele tiden bodd i hjembyen Molde. Nå er det første gang han har tatt ansvar for å utvikle et boligprosjekt i byen, og det er ikke noe småtterier han har jobbet med. Etter planen skal Grand Fiære transformere industritomter om til et boligprosjekt på opptil 350 boliger, samt noe næringseiendom.

- Det er uomtvistelig at beliggenheten er unik. Men når aktører utenfra spør om dette ikke er et stort prosjekt, er svaret «jo». Det er noe av utfordringen som vi sammen med potensielle investorer må komme oss rundt, for vi må ha 35-40 prosent av nyboligsalget i Molde i syv år for å få ønsket lønnsomhet i dette, forteller moldenseren til Finansavisen.

Rasjonelle trinn I januar ifjor fikk prosjektet endelig grønt lys fra myndighetene, men det er en rekke aspekter som må tas hensyn til. Det er de lokale industrifamiliene Sandøy og Oshaug som eier området som skal bygges ut, og Oshaug Metall har produksjon på området i dag. Dermed må selskapet få betalt nok for tomten til å kunne finansiere bygging av nye produksjonslokaler.

Samtidig innebærer prosjektet også fylling av masse ut i Moldefjorden, samt en tilgrensende fergeterminal - som riktignok på ett eller annet tidspunkt skal fjernes og bli park - som alle kompliserer utbyggingen. Oppgaven i første omgang er å minimere egenkapitalbehovet i første trinn, skriver Finansavisen.

- Vi må ha rasjonelle sags- og byggetrinn som gjør at vi kan ha en kontinuerlig utvikling av området - det er i investorenes, entreprenørenes og beboernes interesse.

- Utfordringen er hvordan vi skal få dette til. Vi har ingen begrensninger i reguleringen, men vi må prøve å sørge for at egenkapitalbehovet knyttet til de første leilighetene ikke blir for stort, og derfor trenger vi også investorer som kan være med prosjektet fra start til mål. Eieren må være tålmodig, kompetent og kapitalsterk, sier Storetvedt, som forteller Finansavisen at «store, nasjonale boligaktører» er blant investorene de prater med.

Litt dyrere Prosjektet kommer til å legge seg noen tusen kroner pr. kvadratmeter over det som er snittet for nye boliger i Molde, «men ikke titusener over».

- Det tror vi ikke markedet vil klare. Og så er det viktig å ha leiligheter fra 55-130 kvadratmeter, som kan tekkes unge, enslige menn som flytter hjem etter endt utdannelse så vel som barnefamilier som vil flytte til Molde samt eldre mennesker som vil selge huset og heller ha en leilighet. Vi må ha en bolig til alle, ellers klarer vi ikke markedsandelen. Vi kan ikke være et nisjeprosjekt, sier Storetvedt til Finansavisen.

Flere nyheter - Boligene kjøperne ligger langflate etter nå
Blytungt for utleieboliger
Barberte leilighetsprisene - solgte for 40 mill. på en måned

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!