Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil bygge grøfter rundt Bagdad

For å gjøre byen sikrere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er Iraks innenriksdepartement som nå forteller om grøfteplanene, som de håper skal gjøre den ekstremt voldsherjede byen litt sikrere, skriver BBC.

Nå skal det altså graves grøfter rundt hele byen. Rundt grøftene skal det også være en rekke sikkerhetsposter. Grøftegravingen kan ta månedsvis, antar korrespondenter. Talsmenn for myndighetene sier imidlertid at de vil ha grøftene klare i løpet av mindre enn tre uker.

Stenge veier

Abdul Karim i innenriksdepartementet sier at hundrevis av småveier vil bli stengt, sånn at det kun er mulig å komme seg inn og ut av Bagdad via 28 sjekkposter. Der vil myndighetene ha utstyr for å stoppe folk og biler som har med seg våpen eller eksplosiver.

- Dette kan forhindre opprørere i å bevege seg inn og ut av Bagdad, sier en talsmann.

Samtidig som innenriksdepartementets plan ble offentliggjort, ble det også klart at minst 49 lik var plukket opp fra Bagdads gater de siste 24 timer. I løpet av de siste tre dagene er det funnet over 100 døde mennesker i hovedstaden. Ifølge en talsmann, har mange av de døde personene blitt skutt i hodet. De skal også ha blitt utsatt for tortur.

Fire drept i timen

Situasjonen i Bagdad og Irak blir bare verre og verre for hver måned som går. Statistikkens høye dødstall viser den dystre utviklingen. I mai måned ble i gjennomsnitt 36 mennesker drept hver eneste dag. To måneder etter, i juli måned ble hele 3438 irakere drept. Det betyr et gjennomsnitt på 110 døde hver dag. Eller over fire døde irakere i timen.

STORE ØDELEGGELSER: Overalt i Bagdad ligger rester av ødelagte biler, hus og andre eiendeler. Her tråkker irakere over vrakrestene etter at en bilbombe ble sprengt til småbiter i Bagdad tidligere i dag. Minst åtte irakere ble drept. Langt flere skadd. Foto: SCANPIX
STORE ØDELEGGELSER: Overalt i Bagdad ligger rester av ødelagte biler, hus og andre eiendeler. Her tråkker irakere over vrakrestene etter at en bilbombe ble sprengt til småbiter i Bagdad tidligere i dag. Minst åtte irakere ble drept. Langt flere skadd. Foto: SCANPIX Vis mer

Ifølge Iraq Body Count har nå et sted mellom 43.145 og 47.921 sivile irakere mistet livet siden den amerikanske invasjonen våren 2003.

Det er ikke bare irakere som mister livet i det stadig farligere Bagdad. Hittil i september har 25 amerikanske soldater blitt drept.

Det er omtrent åtti kilometer rundt Bagdad.

USKYLDIG OFFER:</B> En far står ved siden av sykesenga til sønnen, som ble skadd da en bilbombe eksploderte i nærheten av ham i Bagdad.
NOK EN EKSPLOSJON:</B> Irakere ser på eiendelene til atter noen nye ofre etter bilbombe i Bagdad.