Vil bygge høyhus på Blitz-tomta

Oslo kommune har fått rundt ti tilbud på Blitz-tomta. Spenstigste forslag er et tårn på 80 meter som skal likne en oljeplattform.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo kommune ønsker å kvitte seg med de omstridte eiendommene i Pilestredet, og jobber nå på spreng med tilbudene. Kommunen skal ha mottatt rundt ti forslag.

Rundt 50 personer og bedrifter har bedt om å få salgsprospektet.

- Vi regner med å legge fram en innstilling til bystyret i løpet av mars. Alle tilbudene er hemmelige, siden blitzerne har truet med aksjoner mot dem som ønsker å realisere eiendommene, sier byrådssekretær Daniel K. Siraj.

Et gigant-tårn

For to uker siden demonstrerte blitzerne mot privatisering av eiendommene og påførte Oslo rådhus skader for 150000 kroner.

Dagbladet kjenner til at det mest oppsiktsvekkende prospektet kommunen har mottatt, er inspirert av oljeplattformer i Nordsjøen.

I prospektet står det: «Vi har kalt prosjektet Blitz Oktagon, som en hyllest til dem som har satt så sterkt preg på området.»

Bygningen skal romme 160 ettroms leiligheter på 32 m2, hver leilighet med egen balkong. Ideen er å skape et botilbud til ungdom og eldre som til nå ikke har hatt midler til å bosette seg i sentrum.

For å få plass til tårnet på tomta, er det ikke planlagt leiligheter i de nederste etasjene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer