Vil bygge høyhus på Blitz-tomta

Oslo kommune har fått rundt ti tilbud på Blitz-tomta. Spenstigste forslag er et tårn på 80 meter som skal likne en oljeplattform.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo kommune ønsker å kvitte seg med de omstridte eiendommene i Pilestredet, og jobber nå på spreng med tilbudene. Kommunen skal ha mottatt rundt ti forslag.

Rundt 50 personer og bedrifter har bedt om å få salgsprospektet.

- Vi regner med å legge fram en innstilling til bystyret i løpet av mars. Alle tilbudene er hemmelige, siden blitzerne har truet med aksjoner mot dem som ønsker å realisere eiendommene, sier byrådssekretær Daniel K. Siraj.

Et gigant-tårn

For to uker siden demonstrerte blitzerne mot privatisering av eiendommene og påførte Oslo rådhus skader for 150000 kroner.

Dagbladet kjenner til at det mest oppsiktsvekkende prospektet kommunen har mottatt, er inspirert av oljeplattformer i Nordsjøen.

I prospektet står det: «Vi har kalt prosjektet Blitz Oktagon, som en hyllest til dem som har satt så sterkt preg på området.»

Bygningen skal romme 160 ettroms leiligheter på 32 m2, hver leilighet med egen balkong. Ideen er å skape et botilbud til ungdom og eldre som til nå ikke har hatt midler til å bosette seg i sentrum.

For å få plass til tårnet på tomta, er det ikke planlagt leiligheter i de nederste etasjene.

Restaurant på toppen

I forhold til eksisterende bebyggelse vil leilighetene ifølge prospektet bygges over nåværende takhøyde. Bygget er foreslått med 20 etasjer med åtte leiligheter på hvert plan. På toppen er det foreslått blant annet en restaurant.

I prospektet står det: «Blitz Oktagon er en anerkjennelse til mestringen av det ekstreme og det umulige - det ingen tenkte seg; fra maleren Munch til dagens ungdom som besitter området, fra ingeniørenes mesterverk i Nordsjøen til Blitz Oktagon.»

Slik kan det bli.