Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil bygge hydrogenstasjoner for 800 millioner

Sikter mot 50.000 hydrogenbiler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Regjeringpartienes ambisjoner om utbygging av et eget hydrogennettverk kan innebære 100 norske hydrogenstasjoner innen 2027.

Fornøyd NEL-sjef - Dette er fantastiske nyheter. Det fjerner mye av usikkerheten rundt Norges ambisjoner innen hydrogen, sier Jon André Løkke, adm. direktør i hydrogenselskapet NEL, til Finansavisen.

Regjeringspartiene Høyre, FrP og samarbeidspartiene Venstre og KrF er enige om å starte byggingen av et nasjonalt nettverk av hydrogenstasjoner fra neste år. Det sier Ola Elvestuen (V), Øyvind Korsberg (FrP), Hans Fredrik Grøvan (KrF) og Nikolai Astrup (H) til Dagsavisen i forkant av at energimeldingen skal behandles i Stortinget mandag.

Frem med kalkulatoren Elvestuen i Venstre sier til Dagsavisen at målet er å ha 50.000 hydrogenbiler i løpet av 10 år, men har ingen formening om hva en utbygging vil koste, hvor mange hydrogenstasjoner som er nødvendig eller hvor de skal bygges.

Heler ikke kommunikasjonssjef Eiliv Flakne i Enova vil si noe om kostnadsanslagene før planene er vedtatt i Stortinget.

- Vi har foreløpig ingen formening om hva det vil koste og hva Stortinget bestemmer seg for, sier Flakne.  

Finansavisen har imidlertid tidligere skrevet at hydrogenselskapet NEL leverer ferdige hydrogenstasjoner for rundt 1 million dollar. Selskapet har dessuten ambisjoner om å bygge ut 20 hydrogenstasjoner sammen med Uno-X innen 2020, som vil ha tilstrekkelig kapasitet til å betjene 10.000 biler.

800 millioner For å betjene Elvestuens 50.000 hydrogenbiler er det da behov for 100 hydrogenstasjoner, som hver vil koste anslagsvis 1 million dollar. Omregnet til norske kroner dreier det seg dermed om hydrogenstasjoner for rundt 800 millioner kroner.

Elvestuen besvarte ikke Finansavisens henvendelse. 

Flere nyheter: De med dårligst karakter sparkes først
7000 flere unge arbeidsledige på ett år
NITO er optimister tross høye ledighetstall

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!