Vil bygge hydrogenstasjoner for 800 millioner

Sikter mot 50.000 hydrogenbiler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Regjeringpartienes ambisjoner om utbygging av et eget hydrogennettverk kan innebære 100 norske hydrogenstasjoner innen 2027.

Fornøyd NEL-sjef - Dette er fantastiske nyheter. Det fjerner mye av usikkerheten rundt Norges ambisjoner innen hydrogen, sier Jon André Løkke, adm. direktør i hydrogenselskapet NEL, til Finansavisen.

Regjeringspartiene Høyre, FrP og samarbeidspartiene Venstre og KrF er enige om å starte byggingen av et nasjonalt nettverk av hydrogenstasjoner fra neste år. Det sier Ola Elvestuen (V), Øyvind Korsberg (FrP), Hans Fredrik Grøvan (KrF) og Nikolai Astrup (H) til Dagsavisen i forkant av at energimeldingen skal behandles i Stortinget mandag.

Frem med kalkulatoren Elvestuen i Venstre sier til Dagsavisen at målet er å ha 50.000 hydrogenbiler i løpet av 10 år, men har ingen formening om hva en utbygging vil koste, hvor mange hydrogenstasjoner som er nødvendig eller hvor de skal bygges.

Heler ikke kommunikasjonssjef Eiliv Flakne i Enova vil si noe om kostnadsanslagene før planene er vedtatt i Stortinget.

- Vi har foreløpig ingen formening om hva det vil koste og hva Stortinget bestemmer seg for, sier Flakne.  

Finansavisen har imidlertid tidligere skrevet at hydrogenselskapet NEL leverer ferdige hydrogenstasjoner for rundt 1 million dollar. Selskapet har dessuten ambisjoner om å bygge ut 20 hydrogenstasjoner sammen med Uno-X innen 2020, som vil ha tilstrekkelig kapasitet til å betjene 10.000 biler.

800 millioner For å betjene Elvestuens 50.000 hydrogenbiler er det da behov for 100 hydrogenstasjoner, som hver vil koste anslagsvis 1 million dollar. Omregnet til norske kroner dreier det seg dermed om hydrogenstasjoner for rundt 800 millioner kroner.

Elvestuen besvarte ikke Finansavisens henvendelse. 

Flere nyheter: De med dårligst karakter sparkes først
7000 flere unge arbeidsledige på ett år
NITO er optimister tross høye ledighetstall