Vil bygge ny «alpelandsby» ved Hardangervidda

Prislappen er 400 millioner — før en eneste hytte er påtenkt.

REISELIV: Ivan Løvheim har store planer ved inngangen til Hardangervidda. Foto: Eidfjord Resort.
REISELIV: Ivan Løvheim har store planer ved inngangen til Hardangervidda. Foto: Eidfjord Resort.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Det er et langsiktig prosjekt, og vi har delt det inn i fem faser der vi har fordelt risikoen i hver fase såpass at vi mener vi i løpet av en periode på 4—6 år skal få alt på plass, sier Ivan Løvheim til Finansavisen i dag.

Til daglig jobber han som profilansvarlig i IT-konsulentselskapet Miles, men nå har han inntatt primus motor-rollen i prosjektet som kalles Eidfjord Resort.

I Sysendalen, mellom Vøringsfossen og Hardangervidda nasjonalpark, vil han stable på bena en kompakt fjellandsby, inspirert av slik de har det i eksempelvis i Aspen i USA, skriver avisen.

Ikke for stort for fort Planene om alpinlandsbyen gjelder for et område på rundt 800 mål, og består av å bygge rundt 560 boenheter, opplevelsessenter samt handels- og servicetilbud i landsbyen. Det skal også bygges to stolheiser, 12—14 nedfarter og en gondol med en kapasitet på 2.800 personer i timen over 3.000 mål.

Løvheim vedgår at prosjektet er stort, men forteller at han har fulgt nøye med på andre, lignende prosjekter i Norge de seneste årene for å plukke opp tips om hva man burde gjøre — og ikke gjøre:

- Og hva skal dere ikke gjøre?

- Vi vil ikke bygge for stort til å begynne med, og heller ikke satse på å selge mest mulig på kortest mulig tid. Og så skal vi ikke ha store spahoteller, som på Norefjell, sier han til avisen.

Store investeringer Planen er å dele arbeidet inn i prosjekter: Selve reiselivsdelen som består av opplevelsessenteret på toppen og gondolbanen er estimert til å koste rundt 200 millioner kroner, mens investeringen i servicebygg og alpinanlegg også er anslått til rundt 200 millioner, tilsammen investeringer på 400 millioner kroner.

Bygging av leiligheter og slikt kommer på toppen av dette, og er vanskelig å estimere størrelsen på, forteller Løvheim til Finansavisen.

Flere nyheter DNB kutter renten
Kronerally etter Norges Bank-stunt
Handelstallene skuffer