Vil bygge observatorium på månen

Astronomer vil bygge et teleskop på månens skyggeside.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På jorda blir alle signaler fra rommet forstyrret av all annen kommunikasjon, og mye informasjon forsvinner i atmosfæren. Det har fått astronomer til å ønske seg et observatorium på månen - på baksiden av månen, melder CNN.

Forskerne mener det vil være mulig å bygge hele anlegget ved hjelp av fjernstyrte roboter.

- Det vil gi oss et helt nytt blikk mot universet, sier astronomen Yuki David Takahashi ved universitetet i Glasgow til CNN. Han sammenligner det som om alle har hatt på seg solbriller hittil, og at alle detaljene vil komme fram dersom man setter teleskopet på månen.

Takahashi mener de vil finne nye galakser og hittil uoppdagede fenomener i rommet.

Italienske Caludio Maccone ved Center for Astrodynamics, tror et observatorium på månen kan stå ferdig innen 15 år. Det som mangler er at noen er villige til å betale de milliarder av dollar det vil koste å bygge det.

- Jeg tror det vil bli bygd, sier Maccone til forskningsbladet New Scientist.

Astrono mene har allerede begynt å velge ut egnede steder for observatoriet. To av dem er de enorme kratrene Daedalus og Saha.

Forskerne som jakter på liv i rommet er spesielt interessert i en lyttepost på månen. De mener deres forsøk på å lytte etter signaler forstyrres av signaler fra jorda.

PÅ MÅNEN: Den 21. juli 1969 tok det første mennesket seg en tur på månen. Nå vil forskere bygge et observatorium der.
KAN GI SVAR: Forskerne mener at et observatorium på baksiden av månen kan gi ny informasjon om universet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer