Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bygger i Akershus

Vil bygge Ski-boliger for to milliarder kroner

Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom har hamstret eiendommer i Ski i Akershus og har planene klare for bygging av 350 leiligheter

FØRSTE SKI-PROSJEKT: Adm. dir i Stor-Oslo Eiendom, Mathis Grimstad. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.
FØRSTE SKI-PROSJEKT: Adm. dir i Stor-Oslo Eiendom, Mathis Grimstad. Foto: Iván Kverme/Finansavisen. Vis mer

(Finansavisen): - Dette blir vårt første prosjekt i Ski, sier adm. direktør Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom, som nå satser stort på boligutbygging i Ski i Akershus.

- Etter lang tids arbeid har vi nå landet avtaler om kjøp av totalt fem eiendommer i Ski sentrum, forteller han til Finansavisen.

Disse fem eiendommene er Jernbaneveien 12 og 14, Sentrumsveien 10 og Sanderveien 2 og 4. Eiendommene har et samlet tomteareal på 11 mål.

Stor-Oslo Eiendom har ifølge avisen prosjektledelsen for utbyggingen. På eiersiden i prosjektet, som skjer gjennom selskapet Ski Sentrum Utvikling, finner man blant annet T. Klaveness Eiendom, Stor-Oslo Invest, Paus & Paus Eiendom, Br. Jensen, Astron og Stormbull.

Hva man betalte for disse fem eiendommene vil ikke Grimstad si.

I tillegg har Stor-Oslo Eiendom avtale om å representere ytterligere en eiendom i kvartalet, Åsenveien 3, som eies av et syndikat bestående av blant andre selskapene Klaveness Marine og Paus & Paus Eiendom.

- Begge er faste investorer hos oss. Nå starter vi arbeidet med en detaljregulering av området, sammen med kommunen, sier Grimstad til Finansavisen.

350 boliger

Han peker blant annet på den pågående byggingen av Follobanen som en faktor som gjør Ski ekstra interessant. Follobanen vil forkorte reisetiden mellom Oslo S og Ski ned til 11 minutter på det raskeste og skal stå klar i 2021/2022.

- Hvor mange boliger er det snakk om?

- Vi tar sikte på å regulere om til cirka 350 boliger, det vil gi rundt 25.000 kvadrat­meter bolig­areal.

- Hvordan blir prisingen av prosjektet?

- Det er for tidlig å si noe endelig om salgspriser, men det vil sannsynligvis ligge et sted mellom 75.000 og 80.000 kroner per kvadratmeter. Vi vet samtidig at det er vanskelige grunnforhold i området, med kvikkleire og stedvis 100 meter til fjell, og tar høyde for en relativt høy byggekostnad grunnet komplisert fundamentering, sier Grimstad til avisen.

Opp mot 2 milliarder

Basert på dette vil boligdelen av prosjektet ha en samlet salgsverdi på opp mot to milliarder kroner.

Ifølge Grimstad vil det gå et par år før salgsstart.

- Planen er å være i markedet med salg av boliger i 2020, og at vi da overleverer de første boligene i slutten av 2022, sier han til Finansavisen.

​​Andre økonominyheter:

Ny Mexico-deal for Kjetting-Jan
Lakseprisen stuper
​Tror rentevarsel vil gi kraftig prisbrems

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling