Høyhus:  Krystallen på Hovden er noe utradisjonell i den norske fjellheimen. Ill.: Anders Martinsen/JOB Arkitekter
Høyhus: Krystallen på Hovden er noe utradisjonell i den norske fjellheimen. Ill.: Anders Martinsen/JOB ArkitekterVis mer

Vil bygge «skyskraper» i Kvitfjell

To investorer planlegger en 17 etasjers skyskraper med 60-70 leiligheter i fjellheimen. Prosjektets navn: «Krystallen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Akkurat i det de fleste hadde fortrengt tidenes verste leilighetsprosjekt i norsk fjellheim - Krystallen på Kvitfjell er fortsatt ikke ferdig solgt 8 år etter ferdigstillelse - fant to investorer ut de skal bygge et leilighetstårn på Hovden i Setesdalen med det samme klingende navnet - «Krystallen».

Hovden er en utpreget hyttebygd 30 mil fra Kristiansand, og politikerne har i lang tid snakket om faren for forgubbing av kommunen i periodene uten snø og ferie, skriver Finansavisen.

Derfor passet det kommunestyret godt at BRG og Andersen Holding rett før jul presenterte planer om et leilighetsbygg på hele 17 etasjer og 52 meter. Komplekset er anslått å ha en kostnad på 250 millioner kroner, og skal romme 60—70 leiligheter.

- Vi håper å kunne starte byggingen innen to år. Etter ytterligere to år kan bygget stå ferdig, uttalte Roald Reme i kristiansandsfirmaet BRG, til Finansavisen.

Partneren, Per Gunnar Andersen, eier i dag Hovden Høyfjellshotell og Hovden Panorama, og har stor tro på prosjektet.

— Vi mener selv dette er et spenstig prosjekt, og er glade for at planene ser ut til å falle i smak hos de folkevalgte, sa han til Fædrelandsvennen i midten av desember.

Stor skepsis For spenstige er de, og skepsisen hos lokalbefolkningen og blant hytte-eierne utbredt.

- I min verden passer ikke et slikt jakttårn inn på Hovden. Det som bygges her bør ikke skille seg ut for mye rent arkitektonisk, uttalte Tom Arvid Sørensen, talsmann for en velforening blant hytteeierne.

Men ordfører Jon Rolf Næss (Ap) er storfornøyd.

- Mange politikere i Bykle kommunestyre er positive til prosjektet. Det er veldig hyggelig for oss at investorer har så tro på Hovden som utbyggingssted, sier han til Finansavisen.

Hvordan ser du på forslaget til arkitektur?

- Utformingen skremmer ikke. Her må næringslivet få lov til å ha en høy grad av frihet til å gjøre prosjektene salgbare. Vi får se hva det blir til, sier han.

Flere nyheter Forbrukerrådet: Ikke godta bud før visning!
New Yorks dyreste leilighet knuser gamle rekorder
Solgte legepraksisen - kjøpte hotell for 2. mill